Maratonul Hercules, în plină desfășurare/ Un severinean aleargă pe crestele munților, alături de 300 de iubitori ai naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineață s-a dat startul maratonului montan  „Hercules Maraton”, desfășurat la Herculane și organizat de Clubul Sportiv Alternative TM.

La competiție s-au înscris peste 300 de participanți, iubitori ai sporturilor outdoor din toată țara, printre care și severineanul Constantin Băleanu, membru al asociației Speo-Alpin MH.

Organizatorii au pregătit o probă de maraton, pe o distanță de 37,5 kilometri, la o diferență de nivel de peste 2000 de metri, dar și un semi-maraton pentru începători, pe o distanță de 20,5 kilometri, la o diferență de nivel de 1000 de metri.

Singura condiție pentru înscrierea la concurs a fost ca doritorii să aibă cel puțin 16 ani împliniți, iar taxa de înscriere a fost de 90 de lei de persoană.

„Dorinta noastră este de a oferi cât mai multor participanți motivația de a ieși în natură, de a-și petrece timpul liber într-un mod activ, de a-și îmbunătăți condiția fizică și de a încerca să-și depășească limitele”, scriu organizatorii pe site-ul clubului sportiv Alternative TM.

Concurenții beneficiază de 14 puncte de control și revitalizare pe parcursul traseului, iar o ambulanță îi va supraveghea non-stop.

Maratonul se desfășoară în munții Cernei pe un traseu ce face ocolul Arjanei (1512m), cel mai pitoresc vârf din munții Cernei.

Startul și sosirea sunt în valea Cernei, traseul traversează de 2 ori creasta munțiilor Cernei, ajunge dincolo de creastă în satul Bogaltin și străbate împrejurimile pitorești ale cătunelor de munte Dobraia, Poiana Lungă, Inelet, Cracul Mare și Prisacina.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite