Mai mult de jumătate din sancţiunile din trafic sunt pentru viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii mehedinţeni de la Rutieră, au acţionat, ieri, în baza planului naţional “Alege viaţa”, pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi judeţene, urmărind respectarea regimului legal de viteză, dar şi autoturismele suspecte a fi sustrase de pe teritoriul ţării. 

Beneficiind de sprijinul colegilor de la Ordine Publică şi Investigaţii Criminale, rutieriştii au constatat, în intervalul orar 15.00 - 19.00, nu mai puţin de 152 de abateri, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză (88).

Alte 14 sancţiuni au fost acordate pentru neutilizarea  centurii de siguranţă, 11 pentru lipsă documente şi 10 pentru dotarea necorespunzătoare a autoturismului. Totodată, au fost efectuate 26 de testări cu aparatul etilotest, în vederea depistării şoferilor care consumă băuturi alcoolice la volan.

“Coordonată de către şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisar şef Ponea Constantin Ştefan, acţiunea a înregistrat rezultate deosebite. Mai mult de jumătate din abaterile constatate au făcut referire la nerespectarea regimului legal de viteză, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere”, a declarat inspetorul Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

La acţiune au fost angrenaţi peste 30 de poliţişti, 14 de echipaje auto şi au fost utilizate 12 aparate video de supraveghere a traficului rutier.

Oamenii legii au controlat 219 autovehicule şi au legitimat 265 persoane, iar în urma măsurilor aplicate au fost reţinute patru certificate de înmatriculare şi patru permise de conducere, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 21.490 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite