În timp ce oamenii din comuna Ponoarele nu au canalizare, edilii au cumpărat instrumente de peste 179.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Paulescu, directorul Centrului Cultural din Ponoarele, este încântată de instrumente
Maria Paulescu, directorul Centrului Cultural din Ponoarele, este încântată de instrumente

Reprezentanţii Primăriei speră ca, datorită noilor achiziţii, localitatea să atragă tot mai mulţi turişti.

Edilii din comuna mehedinţeană Ponoarele au decis că localnicii au nevoie de mai multă muzică, aşa că au cumpărat, cu fonduri europene, instrumente muzicale în valoare totală de peste 179.000 de lei.

În localitate există doar un ansamblu de dansatori, iar lăutari sunt câţiva bărbaţi din satul Gheorgheci, care mai cântă la serbările câmpeneşti.

„Băieţii din comună vor cânta la instrumente, toate sunt noi. Avem ţambal, contrabas, acordeon, vioara, violă, clarinet, chitară, nai, trompetă şi saxofon , în valoare totală de 179.051 de lei”, a declarat Maria Paulescu, directoarea Centrului Cutural din comună.

Localnicii sunt revoltaţi de noile achiziţii ale Primăriei, iar unii fac haz de necaz. „Apă nu avem, locuri de muncă nu sunt, trăim în condiţii foarte grele.

Poate tineretul are nevoie de instrumente muzicale atât de scumpe, pentru că pe trei sferturi dintre ei îi găseşti de dimineaţa până seara în baruri”, a spus Nicolae Mihuţescu, de 70 de ani, pensionar.

Lăutari din Ponoarele

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Au cumpărat şi scenă din dur-aluminiu
Instrumentele muzicale sunt păstrate sub cheie în sediul primăriei şi nici măcar secretarul instituţiei nu ştia că au sosit. „Proiectul este în derulare, încă nu s-au primit instrumentele muzicale, după câte ştiu eu, se vor primi, nu se pune problema aceasta.

Or să fie viori, bas, pian, am cumpărat şi scenă, din dur-aluminiu, pentru că este uşor de transportat”, a  declarat Ion Dumitrescu, secretarul  Primăriei Ponoarele.

Noile achiziţii, cu ajutorul cărora edilii vor să aducă mai mulţi turişti în zonă, vor fi împrumutate doar pentru ocazii speciale. „Încercăm să dezvoltăm comuna din mai multe puncte de vedere şi vrem ieşire spre Europa. Lăutari avem, în satul Gheorgheci sunt două formaţii.

Instrumentele intră în patrimoniul primăriei şi nu se împart la nimeni”, a adăugat Ion Dumitrescu.

Ponoarele, una dintre cele mai frumoase zone turistice din Mehedinţi, are 18 proiecte pe fonduri europene care vizează  asfaltarea şi realizarea canalizărilor, dar până acum s-au asfaltat doar 16 kilometri de drum.

Oamenii din satele ce alcătuiesc comuna nu au apă de aproape o lună, iar în unele zone asfaltul este turnat pe bucăţi.

"Cel mai mult ne lipseşte apa potabilă, cărăm cu găleţile de la vecini.

De o lună de zile nu avem apă deloc, iar drumurile sunt asfaltate doar pe anumite porţiuni”, s-a plâns Viorel Ploscaru, de 62 de ani, pensionar.


Rămâi pe turnu-severin.adevarin.ro pentru a afla ce investiţii neobişnuite au făcut şi alţi primari din judeţ.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite