Luptători de elită în Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul Matei Alexe, subofiţer în cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi, a câştigat, în acest an, medalia de argint la campionatul de Unifight al M.A.I.

Îi cunoaştem doar din stradă, din misiunile la care participă ca reprezentanţi ai legii. Par fioroşi în spatele unei ţinute impecabile, însă rămân impresionaţi de dramele celor din jur.

Vorbim despre mascaţii Jandarmeriei Mehedinţi, care iau parte, zi de zi, în misiuni care mai de care mai diverse, dar pentru care se antrenează pe măsură: cel puţin două, trei ore pe zi. Înaintea competiţiilor însă, timpul petrecut în sală de dublează sau chiar triplează.

„Cel mai mult te marchează misiunile cu executorii judecătoreşti, în care trebuie să iei un minor de lângă părinţi, de exemplu. Te atinge la suflet, dar nu ai ce să faci, trebuie să respecţi procedurile”, ne spune plutonierul Matei Alexe, subofiţer în cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi.

image


Prima medalie în stil full-contact
Rezultatele confirmă până la urmă efortul depus. De şase ani, Matei practică kick-boxing, iar în acest an a câştigat argintul la Campionatul Naţional de Unifight al MAI.

„Această competiţie presupune mult efort fizic, deoarece lupta se desfăşoară în două etape.

Presupune un traseu ce conţine alergarea printre cauciucuri, trecerea unui obstacol, căţărare pe o scară de circa 4 metri, căţărat pe plasă marinărească până la o înălţime de 6 metri mers prin tunel, aruncarea cu cuţitul, tragerea cu pistolul, iar escaladarea unui obstacol mai înalt, coborârea pe frânghie.

Repriza a doua presupune lupta în ring, utilizând tehnici şi procedeee în stil full-contact”, adaugă Matei Alexe.

image

Subofiţerul este pregătit, alături de alţi şapte colegi, de plt.maj. Ion Schintee, instructor de arte marţiale şi coordonatorul activităţilor sportive desfăşurate de jandarmii Detaşamentului Mobil.

"Este a doua participare a jandarmilor mehedinţeni la acest gen de campionat. La prima, nu am reuşit să obţinem nicio medalie, probabil din lipsă de experienţă.

Anul acesta am obţinut argintul. Putea să fie şi aur, dar sperăm ca anul viitor să ne mărim, în primul rând, echipa de luptători, dar mai ales rezultatele”, ne-a spus antrenorul Ion Schintee.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite