În Severin, s-au asfaltat până și pomii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii au asfaltat până și pomii fructiferi pe o stradă secundară din oraș

Pe strada Pandurului, din Drobeta Turnu Severin, oamenii plâng de disperare. Asfaltarea pe banii europeni i-a blocat în curte  și e făcută de mântuială . Mai mult, muncitorii au lăsat  în mijlocul drumului o gaură de canal care poate fi oricând  o capcană mortală pentru cei care trec prin zonă. 

“O vecină a călcat pe canal și s-a dus în jos, putea să cadă în canal să fie de pomina lumii. Este foarte adânc, din Dunărea o luau dacă se întâmpla nenorocirea. Eu am pus două dale să nu dea nimeni aici în canal ”, a mărturisit revoltat Dănilă Dragotă care a asistat la realizarea asfaltării.

Alți vecini au încercat și ei să vorbească cu muncitorii, dar fără rost.

“Lucru făcut de proastă calitate, nici nu pot să-mi bag mașina în curte,  să vină să remedieze.  Pe unele locuri,  a ieșit iarba prin asfalt,  iar în altele se adună apa”, a adăugat și un alt localnic nemulțimit de lucrare.

image

Asfaltul turnat la minut s-a dovedit mai moale ca plastelina în unele locuri.

“E mai tare iarba  decât asfaltul, aștia și-au bătut joc. Dacă mai asfaltează de două ori, intrăm în casă direct în pod. Oamenii au fost nevoiți să taie porțile, unii să le ridice, nu i-a interesat”, Ion Doană care nu înțelege  această  grabă  pentru cheltuirea fondurilor europene.

În goana de a realiza la timp lucrarea, muncitorii nu au mai ținut cont de nimic. Au asfaltat până și doi pomi fructiferi. 

“Le-am spus să nu-i betoneze și dânșii i-au betonat. Le-am atras atenția, dar nu m-au luat în seamă.  Cred că se vor usca mai târziu, șeful de lucrare consideră că trebuie tăiați”,   a mărturisit cu regret Alexandru Iovănel

”Am remarcat toate deficienţele, le-am inventariat. Constrctorul urmează să revină asupra lucrării, nu e recepţionată oricum. Au mai fost probleme pe anumite străzi unde au pus asfalt pe carosabil. Acolo, calitatea asfaltului a lăsat de dorit", a spus reprezentanul comisiei de recepţie.

image

Marea asfaltare a Severinului costă aproximativ 24 de milioane de euro, bani europeni. Până la sfârşitul acestui an, vor fi asfaltate 118 străzi din municipiu.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite