Localnicii din Clisura Dunării, sfătuiţi să se protejeze de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost distribuite peste 500 de fluturaşi
Au fost distribuite peste 500 de fluturaşi

Furturile din casele de vacanţă, înregistrate în ultima perioadă, în Clisura Dunării, i-a determinat pe poliţişti să facă o acţiune de prevenire în zonă.

Împreună cu elevii voluntari, poliţiştii au mers, joi, din casă în casă şi i-au sfătuit pe localnici ce trebuie să facă pentru a preveni orice eveniment nedorit.

„În zona Clisurii Dunării, în ultima perioadă au fost sesizate furturi din casele de vacanţă, prejudiciul constând în sustragerea unor bunuri patrimoniale. Informarea cetăţenilor şi transmiterea unor sfaturi pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi a furturilor din societăţi comerciale au fost principalele mesaje pe care poliţiştii le-au transmis localnicilor”, ne-a precizat Adrian Tuligă din cadrul IPJ Mehedinţi.

Tinerii, îmbrăcaţi în vestuţe reflectorizante, inscripţionate “Voluntar Poliţie”, i-au sprijinit pe oamenii legii să distribuie peste 500 de fluturaşi, oferind sfaturi şi recomandări localnicilor pentru adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie.

La porţile găsite încuiate, elevii voluntari au lasat pliante în poartă sau în cutiile poştale, convinşi fiind că amploarea acţiunii va fi mult comentată în rândul proprietarilor de case de vacanţă şi a sătenilor, iar mesajele lor vor fi mai bine recepţionate.

Sfaturile poliţiştilor sunt: "Geamurile uşilor de acces în locuinta sa fie protejate cu grilaje sau obloane, nu vă lăudaţi cu bunurile pe care le deţineţi în casă, nici chiar apropiaţilor, aceştia pot povesti mai departe la unii care pot fi tentaţi, sunteti atenţi in orice împrejurare să NU pierdeţi sau să NU vi se fure cheile; dacă s-a întâmplat schimbaţi imediat sistemul de siguranţă al uşii, asiguraţi-vă un iluminat corespunzător al imobilulu şi dacă folosiţi imobilul doar ca şi casă de vacanţă, asiguraţi-vă că există o persoană care să verifice periodic sistemele de siguranţă ale uşilor şi bunurile din gospodărie".

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite