Lobby pentru economia Mehedinţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consulul Germaniei la Timișoara, Klaus Brennecke, face lobby pentru găsirea unor investitori străini în Mehedinţi. Pe de altă parte, Primăria Severin este dispusă să acorde facilităţi fiscale, amplasamente şi tot ce e nevoie pentru ca investiţiile să devină realitate.

Atras mereu de sudul ţării, consulul Germaniei în Timișoara s-a aflat, ieri, în Severin, într-o vizită de lucru, în încercarea de a aborda oportunităţi de colaborare ale judeţului Mehedinţi cu landuri din Germania, în vederea dezvoltării economico-sociale.

“Să nu vă imaginaţi că putem face vrăji! Putem în schimb să stabilim contacte, să încercăm să atragem investitori”, a declarat Klaus Brennecke.  Subliniind faptul că funcţia pe care o are nu-i permite să facă minuni, consulul a stabilit pentru început un prim contact cu oamenii de afaceri din cadrul Clubului Economic Banat, unde vor fi prezentate oportunităţile judeţului Mehedinţi.

„Nici de la această întâlnire nu se pot aştepta minuni peste noapte, dar este un pas important în crearea de contacte (...) Cel mai mare capital al României este forţa de muncă calificată. Mi-aş dori puţin mai mult optimism şi cât mai puţină resemnare”, a adăugat consulul german de la Timişoara. 

Facilităţi pentru investitori
Pentru crearea a cât mai multor locuri de muncă, Primăria Severin este dispusă să-i sprijine pe investitori, punându-le la dispoziţie amplasamente sau chiar să le acorde diferite facilităţi fiscale.

„Din punct de vedere al comerţului, nu ducem lipsă de dezvoltare. Problema este însă la producţie, iar Turnu Severin are forţă de muncă disponibilă. Primăria, Consiliul Local poate da anumite facilităţi pentru crearea locurilor de muncă”, a declarat primarul Constantin Gherghe.

În vizita pe care a avut-o în Mehedinţi, lui Klaus Brennecke i-au fost prezentate problemele judeţului, stagiul descentralizării, absorbţia fondurilor UE şi turismul din această zonă. 

Klaus Brennecke ocupă funcţia de consul din octombrie 2009, iar în jurisdicţia Consulatului de la Timişoara intră judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi. În aceste judeţe locuiesc circa 31.000 de etnici germani din totalul de 60.000 înregistraţi în România.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite