Judoka de argint ai CSM Drobeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenamentele se fac în Polivalenta Severin
Antrenamentele se fac în Polivalenta Severin

Clubul severinean scoate pe bandă rulantă campioni şi vicecampioni în lumea judo-ului.

Secția de judo a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Drobeta s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin rezultatele excepționale obținute de sportivii care s-au antrenat aici.

Olivia Mirela Vasilan, Leonardo Cârjoi, Ramona Leuștean, Raluca Pășcuță sau Gabriel Pau sunt alte nume care au rămas în istoria clubului, devenind multiplii campioni naționali și medaliați la competiții europene și mondiale.

Clubul are grupă de începători, de avansați și de performanță, iar categoriile de vârstă pleacă de la Under7 și merg până la seniori.

Sportivii se antrenează zilnic, sub supravegherea antrenorilor Lena Sterea și Gicu Vasilan, iar pregătirea este completată de stagii de pregătire în țară și străinătate.

„Tot ceea ce ne-am propus în acest an, s-a realizat. Suntem realişti atunci când ne propunem nişte obiective. Nu visăm la nu ştiu ce medalii de aur, dacă ştim sigur că nu avem subiecţii.

Ştim valoarea fiecăruia din ţară. Anul acesta, până acum, avem vicecampioni, dar nu s-a terminat anul competiţional”, ne spune antrenorul Lena Sterea, proaspătă câștigătoare a campionatului mondial de veterani, desfășurat luna trecută, în Germania.  


Cantonamentele şi turneele de verificare efectuate în ţară, dar şi în afară (Polonia, Serbia şi Grecia) au fost cât se poate de prielnice judokanilor de la CSM Drobeta.

Două medalii de argint la Campionatul Naţional de seniori

Pe lista rezultatelor excepţionale figurează în acest an: Ioviţă Roberta şi Răceanu Cătălin, vicecampioni naţionali la U 11, Vâlvoi Anda, vicecampioană la U13, Borontiş Andreea cu bronz la U13, Iriza Simina cu locul V la U15, Moldovan Ancuţa cu locul III la U17, iar la U23, vicecampioană naţională este Hondiu Daniela, care a obţinut, şi în acest an, argintul, la Campionatul Naţional de seniori, desfăşurat în perioada 9-11 septembrie a.c., la Iaşi.

Clasarea tinerei (57 kg) pe podium înseamnă şi participarea acesteia la Campionatele Balcanice de Seniori, ce vor avea loc în Serbia, la Beocin, în perioada 23-24 septembrie a.c.

La această ediţie a Campionatului Naţional de seniori, C.S.M.Drobeta a participat cu patru sportivi (3 feminin şi 1 masculin).

Rezultatele au fost cele planificate: 57 kg –Hondiu Daniela- locul II, 63 kg – Gîdea Mihaela- locul II, 70 kg Moldovan Ancuţa (locul V) şi Mateescu Ştefan (60 kg), locul VII.

Vor urma, în noiembrie, Campionatul Naţional de Ne-waza (lupta la sol), la categoriile U11 şi U13, care se va desfăşura în Polivalenta din Severin, dar şi Campionatul European pentru veterani din Austria.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite