Judoka Alina Dumitru, a cincea la Grand Slam Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a clasat, sâmbătă, pe locul cinci la categoria 48 de kilograme, în cadrul Grand Slam Paris, competiţie dotată cu premii în valoare totală de 150.000 de euro.

Alina Dumitru a trecut de Philomene Bata (Camerun) şi de Valetina Moscatt (Italia) şi a fost învinsă de Eva Csernoviczki din Ungaria.


Originară din Mehedinţi, Alina Dumitru este campioană olimpică, de cinci ori medaliată cu aur la Europenele de seniori şi de două ori cu  bronz la Mondiale. Alina Dumitru s-a lansat, spre marea performanţă, la Severin, sub comanda lui Gicu Vasilan.


În 1998, la o acţiune de selecţie pentru lotul naţional de cadete, care se pregătea pe atunci la Severin şi al cărui antrenor eram, am chemat mai multe sportive medaliate de la CSM Bucureşti, pentru o posibilă cooptare la centrul olimpic. După verificări, am reţinut doar singura sportivă nemedaliată de la clubul bucureştean: Alina Dumitru. Avea pe atunci 44 de kilograme, iar peste trei luni am participat la Cupa Mondial de cadete, competiţie pe care Alina a câştigat-o, deşi încă nu era campioană naţională! Din acel moment, Alina Dumitru s-a lansat spre marea performanţă şi au urmat numeroase medalii”, a rememorat Gicu Vasilan.


Cu doi ani înainte, antrenorul severinean adusese prima medalie de aur pentru judoul românesc, prin Ramona Enache, care s-a impus la Campionatul European de juniori, desfăşurat la Monaco.


În 2009, Alinei Dumitru i s-a oferit distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite