Judeţul Mehedinţi se află sub zodia focului. 54 de incendii au avut loc în doar trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Arderile necontrolate fac ravagii în Mehedinţi
Arderile necontrolate fac ravagii în Mehedinţi

 În ultimele trei zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a intervenit, în zona de competenţă, la 54 de incendii,  40 dintre acestea fiind arderi necontrolate  la vegetaţia uscată de pe raza a 32 de localităţi mehedinţene

Focul a pus stăpânire pe judeţul Mehedinţi la sfârşitul acestei săptămâni. Localnicii nu ţin cont de sfaturile preventive ale pompierilor şi continuă să-şi igienizeze terenurile agricole prin adrerea resturilor furajere.

Astfel, în 32 de localităţi, arderile necontrolate au mistuit 600 de hectare de vegetaţie uscată şi 100 de hectare dintr-o plantaţie  de puieţi  Focul lăsat nesupravegheat a distrus şi mai multe anexe gospodăreşti.

Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit în localitatea Obîrşia de Câmp, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, cu pericol de propagare la casa de locuit şi anexele din apropiere.

Au ars un perete al bucătăriei de vară şi aproximativ două tone de furaje.  Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost focul utilizat în spaţii deschise, incendiul a fost declanşat de către proprietar care a dat foc la rezidurile menajere.

În comuna Pătulele, un localnic  a rămas fără cinci tone plante furajere, tot din caua utilizării focului în spaţiile deschise.

Detaşamentul de Pompieri Drobeta a intervenit cu cinci subofiţeri şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în comuna Şimian, sat Cerneţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, cu pericol de propagare la casa de locuit şi alte clăi apropiate.

Au ars o tonă de  plante furajere şi 200 metri pătraţi de vegetaţie uscată. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost focul utilizat în spaţii deschise. Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit în oraşul Strehaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, care s-a propagat la un gard din lemn.

La stingerea incendiului au participat şi doi voluntari şi un agent de poliţie. Au ars aproximativ 10 metri liniari de gard din lemn şi două tone plante furajere. Prin Centrul Operaţional au fost monitorizate şi alte 41 de arderi necontrolate de vegetaţie uscată, pentru stingerea cărora au acţionat pompierii volunari.






Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite