Jocul de-a “Uite focul, nu e focul", la 112, lasă pompierii fără carburant. Vezi aici care mai sunt problemele cu care se confruntă angajaţii ISU Drobeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea inspectoratului a prezentat, într-o conferinţă de presă, situaţiile  cu care s-a confruntat în ultima perioadă.

 Farsele la telefon pun inutil pe drumuri pompierii şi termină carburantul pentru intervenţiile reale. 

Pompierii sunt nemulţumiţi că au primit cinci alarme false şi de 45 de ori au fost întorşi din traseu.

“Încă nu s-au luat măsurile cele mai drastice faţă de cei care confirmă anunţurile, încă nu au fost identificaţi ca să poată fi sancţionaţi. Nu se mai fac verificări ca înainte. 

112 face, acum,  acest lucru, ne dă apelul, plecăm şi constatăm că de fapt nu se întâmplă nimic sau cel care a  dat stă undeva şi râde sau zâmbeşte că ne plimbăm şi căutăm focarul şi nu este niciun focar.

El nu poate fi prins că sună de pe cartelă sau un telefon care nu poate fi identificat.  Consumul este la fel pentru fiecare intervenţie, 20-21 de litri la suta de kilometri  în funcţie de cât de departe ne trimite”, a declarat Constantin Florea, inspector şef la ISU Drobeta

Şi controalele de la primării au scos la iveală faptul că edili comunelor nu sunt prea interesaţi  de Serviciile de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă.

“Cele mai mari probleme le  avem cu închierea contractelor de voluntariat.

Statutul voluntarului pentru Serviciile pentru Situaţii de Urgenţă acordă anumite drepturi, cele mai semnificative ar fi scutiri de la operatori economici pe perioada intervenţiilor, acordarea unor compesaţii băneşti, verificarea medicală anuală.

În acest context , primăriile se plâng că nu au bani”, a precizat Ion Vintilă, şef  Inspecţia de Prevenire

 Pompierii se luptă, în continuare, cu arderile de vegetaţie uscată. De la începutul anului şi până acum au fost  localizate şi lichidate 204 de incendii necontrolate.

 “În parta de sud a judeţului, spre Vânju Mare sunt cele mai multe arderi necontrolate, mirişti, vegetaţie, clăi de fân.

Îi dau şi foc, răutatea oamenilor. Ce se întâmplă ? Nu ştiu că şi azi noapte ne-au ţinut  pe câmp şi pe la depozitul de furaje care nu se explică numai dacă era pus intenţionat.

Sancţiuni nu se pot da decât dacă avem martori şi declară că a dat foc, altfel în instanţe ne câştigă toate procesele şi poliţia nu poate să facă nimic”, a adăugat Constantin Florea, inspector şef la ISU Drobeta

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite