Jandarmeria Mehedinţi a primit, anul trecut, 356 solicitări prin apelul de urgenţă 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea cazurilor pentru care a fost solicitat ajutorul jandarmilor se referă la aspecte de tulburare a  ordinii şi liniştii publice.

În cursul anului 2010, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Mehedinţi, au fost primite 356 de solicitări pe Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă  112, pentru soluţionarea cărora s-au deplasat echipaje de intervenţie, patrule  independente, dar şi mixte în sistem integrat  constituite în cadrul dispozitivului de ordine publică la nivelul judeţului Mehedinţi.

Majoritatea cazurilor pentru care a fost solicitat ajutorul jandarmilor se referă la aspecte de tulburare a  ordinii şi liniştii publice, consum de băuturi alcoolice, pătrunderea fără drept în incinta instituţiilor de învătământ, conflicte familiale, practicarea jocurilor de noroc (gen alba-neagra).

În urma intervenţiilor, au fost aplanate mai multe stări conflictuale care puteau degenera în violenţe, fiind aplicate 143 avertismente şi 93 de sancţiuni contravenţionale, iar valoarea sancţiunilor s-a ridicat la 15.000 lei.

De asemenea, au fost constatate patru infracţiuni referitoare la furt de material lemnos, port ilegal de armă albă sau furturi din autoturisme.

Echipajul  mobil de intervenţie, constituit la nivelul IJJ Mehedinti, este pregătit 24 ore din 24  şi dotat să intervină la solicitarea prin 112, în următoarele situaţii: restabilirea ordinii publice când aceasta a fost grav tulburată, prevenirea şi neutralizarea actelor teroriste la obiectivele aflate în responsabilitate sau limitarea şi înlăturarea consecinţelor dezastrelor naturale, de mediu sau complexe.

Totodată, asigurăm măsurile de ordine şi protecţie a zonelor în care s-a produs sau există pericolul iminent de producere a unor incendii, explozii, ori a altor situaţii grave ce pun în pericol viaţa, integritatea fizică a persoanelor sau a bunurilor acestora”, ne-a precizat cpt. Claudia Mendea, putrtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

Conform prevederilor legale, apelarea abuzivă a numărului 112 se pedepseşte cu amendă de la 500 până la 1000 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite