Jaf în pădurile Mehedinţiului ! 24 de persoane prinse la furat de lemn pentru foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camioanele cu lemnul furat sunt oprite în trafic
Camioanele cu lemnul furat sunt oprite în trafic

În doar trei saptamani, poliţişti mehedinţeni au confiscat 100 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 13.000 lei

Sezonul rece este perioada în care hoţii de lemne îşi fac de cap prin pădurile judeţului.

În urma unor verificări efectuate de poliţişti şi pădurari au fost descoperite 24 de persoane, în timp ce tăiau, sustrăgeau sau transportau în condiţii ilegale aproximativ 100 metri cubi de material lemnos.

Lemnul preferat de hoţi este de esenţă tare (stejar, fag, frasin, gorun, carpen, cer, plop, salcâm), paguba produsă de aceştia ajunge la 13.000 de lei. Arborii a fost puşi la pâmânt în doar trei săptămâni.  Nu este singura ispravă a hoţilor de lemne.

Poliţiştii au identificat mai multe persoane care a tăiat fără drept 52 arbori de esenţă fag şi gorun, din fondul forestier, proprietate privată, în valoare de 7000 lei.

„Prin activităţile specifice de combatere a delictelor silvice, poliţiştii au verificat 14 societăţi comerciale de profil şi au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe la Legea 171/2010, în valoare de 31.943 lei, în perioada 01-20.11.2011.

Au constatat, în urma acţiunilor organizate, 16 infracţiuni, au legitimat 288 persoane şi au controlat 306 persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinti,  Nicolae Lohon.Cele mai multe furturi au loc în partea de nord a judeţului.





Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite