Turnu Severin: Îşi vinde un rinichi pentru a plăti ratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel a fost dat afară de la locul de muncă, iar acum doarme pe străzi şi vrea să-şi vândă un rinichi pentru a scăpa de datorii.

Până la vârsta majoratului, Marcel Firu a stat la centrul de plasament din Drobeta Turnu Severin. După vârsta de 18 ani, a dormit pe stradă şi a mâncat din gunoaie. A lucrat ca oier, a muncit cu ziua, a mers la mânăstiri pentru o masă caldă până în 2007, când s-a angajat ca muncitor necalificat la Şantierul Naval din Orşova. Constantin Bădoiu, directorul general al companiei, i-a înţeles situaţia delicată şi l-a ajutat oferindu-i o cameră în fosta centrală termincă a şantierului.
Dat afară de Crăciun
 În septembrie 2009, Marcel a primit o decizie conform căreia i se restructurează locul de muncă. A contestat actul prin care îi înceta contractul individual de muncă iar în urma procesului cu SC.Şantierul Naval Orşova.SA a fost reangajat pe o perioadă determinată de 3 luni, până la finalul anului trecut. În preajma sărbătorilor de Crăciun, a primit o notificare prin care era anunţat că are la dispoziţie 15 zile pentru a elibera încăperea din cadrul societăţii în care dormea. A încercat să se reangajeze în altă parte şi i s-a spus că din cauza crizei financiare  nu se mai fac încadrări. Disperat, Marcel Firu spune că ultima lui scăpare este să renunţe la un organ:” De ce zice biblia: cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide?! Vreau să îmi vând un rinichi pentru că nu mai văd nicio scăpare.”
Nu mai are bani de rate
Momentan bărbatul primeşte un ajutor de şomaj de 450 de lei, dar banii nu-i ajung nici pentru achitarea ratelor la bancă care s-au majorat.În 2007 s-a împrumutat la două bănci, de 13.000 de lei pentru a avea un trai decent, însă nu s-a gândit că va fi dat afară şi nu va mai avea cu ce plăti ratele lunare de 330 de lei.”Am făcut acest credit atunci când m-am angajat. Când am fost mic am dus lipsă de multe şi am vrut să am şi eu un televizor, un aparat radio.Atât,doar. Am făcut credit bancar să le pot achiziţiona.” a spus tânărul de 27 de ani
Până la rinichi, îşi vinde sângele
La începutul săptămânii,bărbatul a mers să doneze sânge pentur a avea cu ce se hrăni.” E a doua oară când merg să donez sânge. Mi-au dat şapte bonuri cu care am luat alimente.Vreau să muncesc chiar şi pe mâncare.”, explică Marcel, rămas pe drumuri din cauza recesiunii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite