Turnu Severin: Ionuţ Negoiţă, omul din spatele imaginilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ajuns în presă din întâmplare. Pe parcurs s-a îndrăgostit de această meserie, astfel, a evoluat de la tehnoredactor la fotoreporter, iar în prezent este cameraman la o televiziune locală

Tânărul cameraman de la o televiziune locală din Severin are o vastă experienţă în presă. A trebuit să treacă prin mai multe stagii pentru a ajunge unde este acum.

Deşi a fost o întâmplare întâlnirea sa cu acest domeniu, acum este mândru de competenţele sale.

„Pot spune că mi-am dorit cu totul altceva, însă întâmplarea a făcut să ajung să lucrez în acest domeniu. Cum spuneam, idealul meu este să aspir mereu la mai mult, indiferent de sacrificii. Prima dată când am luat contact cu domeniul mass-media am lucrat ca tehnoredactor, iar mai apoi ca fotoreporter. Toate astea datorită domnului Justin Stăvaru, un om cu principii, căruia ţin pe această cale să îi mulţumesc“, spune tânărul.

Considerând că îndeplineşte calităţile necesare pentru a rămâne în branşă şi datorită pasiunii pentru această meserie, Ionuţ a perseverat, evoluând de la meseria de tehnoredactor la cea de fotoreporter, iar apoi a devenit cameraman.

Îşi iubeşte meseria

„Cum sunt genul de om căruia îi place să facă mai multe lucruri, ulterior am ajuns să fiu cameraman de platou şi de teren la o televiziune locală. La meseria asta cel mai mult îmi place că nu ai timp să te plictiseşti, întotdeauna apare ceva nou, prin urmare, în fiecare zi învăţ ceva nou“, adaugă Ionuţ.

Cu toate că este îndrăgostit de meseria sa, tânărul nu este sigur dacă în viitor va face acelaşi lucru, dar îşi doreşte să continue studiile în domeniu.

„Nu pot răspunde afirmativ că pe viitor o să lucrez tot în presă, însă timpul da, el e singurul care poate da un răspuns. Tot ce pot spune este că este o meserie frumoasă, atrăgătoare, de unde am rămas cu multe amintiri plăcute“, mai spune Eugen.

Trecând atât prin momente amuzante, cât şi prin clipe grele, cameramanul este mai mereu cu zâmbetul pe buze când povesteşte despre meseria sa.

„Îmi aduc şi acum aminte când am fost la un fotoreportaj cu doi colegi la Malarişca, la aproximativ 30 de kilometri de oraş. Amuzant a fost că atunci când am ajuns la destinaţie era o vreme superbă de vară, însă după câteva ore, până ne-am terminat treaba, fiind zonă de munte, s-a înnorat şi la un moment dat a început să ningă ca în poveşti. Prinşi de mirajul ninsorii, am început să facem fotografii. În 15 minute s-a aşternut atât de mult, încât am realizat că nu mai putem pleca de acolo decât tractaţi de un ARO“, îşi aminteşte Ionuţ.

Întrebări şi răspunsuri
Ce părere ai de modul cum interacţionează severinenii cu presa?

Sunt foarte rezervaţi în această privinţă. Şi asta pentru că unele trusturi de presă nu mai sunt preocupate de adevăr, ci de „fardarea minciunii“. Nu mai există etică, iar de deontologie nu se mai pune problema. Acest lucru mă face să cred cu tărie că omul de rând s-a îndepărtat vizibil de moralitate.

Ce calităţi trebuie să îndeplinească un bun ziarist?
Dacă vrei să te numeşti ziarist de presă scrisă trebuie să ţii cont în primul rând de codul deontologic al ziaristului care conţine doar zece articole mici şi bine definite.

Ce-i place?
Fotografia, călătoriile, fotbalul şi femeile care ştiu cu adevărat ce vor de la viaţă. La oameni, apreciez sinceritatea, respectul, cultura şi vocaţia.

Ce nu-i place?
Nu suport injuriile, minciunile, mitocăniile şi oamenii care au impresia că sunt ceva mai mult decât buricul pamantului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite