Investiţii record în infrastructura din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numai şase luni, au fost accesate fonduri în valoare de 15 milioane de euro pentru derularea proiectelor aflate în diferite faze

Primarul oraşului a declarat că, în aproximativ șase luni, primăria municipiului a reușit să acceseze fonduri europene în valoare de aproape 15 milioane de euro, o valoare mai mare decât cele accesate precedent, raportat la această perioadă. Serviciul de integrare europeană a elaborat, în această perioadă 30 de proiecte.

La unele dintre acestea s-au semnat contractele de finanțare iar altele se află în diverse stadii de evaluare. Aproape toate proiectele sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin, fie că vorbim de infrastructura stradala, respectiv proiectul de reabilitare a străzilor din municipiul Drobeta Turnu Severin, în valoare de aproape 25 de milioane de euro, fie de reabilitarea unor unități școlare.

Se mai urmăreşte realizarea de parcări, punerea în circuitul turistic a Castelului de Apă și renovarea acestuia, modernizarea şi reabilitarea parcurilor.

Cel mai mare proiect- aproximativ 24 de milioane de euro

 Cel mai mare proiect este în curs de semnare, privind reabilitarea strazilor în valoare de aproximativ 24 milioane euro.

„Am alcătuit un program pentru Severin împreună cu cetaţenii oraşului. De fapt, programul pentru Severin înseamnă proiectele şi speranţele comunitaţii pentru un oraş mai frumos, mai curat, mai civilizat.Toate proiectele depuse pentru accesarea de fonduri europene sunt importante şi ele derivă din ceea ce ne dorim cu toţii pentru oraş pentru că, aici locuim cu toţii, familiile noastre, copii noştrii”, declară Constantin Gherghe, primarul oraşului.

Pentru a stabili prioriăţile a fost elaborat o listă  a  celor mai importante proiecte. Primul loc este ocupat proiectul de reabilitare a Colegiului Decebal, valoarea estimativă a investiţiei fiind de 1.031.480 lei (fără TVA) iar al doilea loc îl ocupă reabilitarea sălii de sport al Scolii Generale nr.4, investiţie care costă aproximativ 230.128 lei (fără TVA).


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite