Într-un sat din Mehedinţi, localnicii vor avea drum pietruit, dar nu şi ieşire la el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii susţin că au fost sfătuiţi să-şi taie porţile ca să poată ieşi din curte
Localnicii susţin că au fost sfătuiţi să-şi taie porţile ca să poată ieşi din curte

Sătenii din Ţigănaşi acuză că, de luna viitoare, nu vor mai putea ieşi cu maşinile din curte, din cauza podeţelor supraînălţate.   

Sătenii din Ţigănaşi- comuna mehedinţeană Burila Mare acuză că podeţele construite la porţile lor au fost supraînălţate cu peste 20 de centimetri şi, astfel, le-a fost blocată ieşirea.

În plus, rigolele de pe marginea drumului au fost făcute mult peste nivelul actual, iar în cazul unor ploi torenţiale, apa din curţi nu se mai poate scurge.

“Cu maşina nu putem ieşi afară, că e ridicată mai sus şoseaua. Vine ploaia, vine toată apa în curte. Tuburile le-au pus mai înalte decât trebuia. Noi am spus aşa: ori să schimbe tuburile, ori să le lase mai jos”, ne-a spus Gheorghe Pal, din localitate.

Lucrările se fac tocmai pentru că, în vară, satul a fost măturat de ape, termenul fiind 15 noiembrie a.c. “În loc să pună dalele la nivel, au făcut umplutură. Apa se duce în curte la om, nu vine în rigole. Cum trec pe podeţ, sparg blocul motor, rup suspensiile, rup tot”, ne-a spus Nicolae Manofu.

Oamenii acuză că nu mai pot ieşi din curte cu maşina

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CUM ARATĂ ACUM LUCRĂRILE

Localnicii mai spun că au cerut deja muncitorilor să remedieze problema, însă au primit un răspuns bizar. “Să săltăm sau să tăiem porţile dacă vrem să intrăm înăuntru sau să ieşim. Vă spun sincer că mă pun pe el (n.r., pe podeţ) ca să nu-l las să cimenteze aşa. Numai câţi bani am băgat în curtea mea şi acum să nu mai pot ieşi?!”, povesteşte Valeria Pal (72 ani) din localitate.

Reprezentanţii constructorului nu neagă că unii săteni ar putea avea probleme, dar susţin că au respectat proiectul.

Care este declaraţia lor, dar şi cât costă întreaga lucrare, aflaţi joi în cotidianul Adevărul!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite