Intervenție ciudată la Comanda: Pompierii, puşi pe drumuri de-o pisică moartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii Pichetului Strehaia, de care aparține localitatea Comanda, nu  au intervenit să scoată leșul animalului, deoarece nu au echipamentul necesar.

Aşa se face că pompierii severineni sunt cei care au intervenit, parcurgând pentru asta o distanță de aproximativ 120 de kilometri dus-întors pentru a scoate o pisică moartă dintr-o fântână.

Un bărbat din  localitatea Comanda, aflată la 60 de kilometri distanță de Drobeta Turnu Severin, a solicitat intervenția pompierilor pentru scoaterea animalului dintr-un puț adânc de 13 metri.

Ajunși la fața locului, angajații ISU au fost nevoiți să coboare în fântâna îngustă, cu un diametru de doar 1 metru, ca să scoată cadavrul animalului.

Proprietarul fântânii a cerut ajutorul pompierilor, temându-se că animalul va putrezi acolo și apa nu va mai fi bună de băut. În schimb, s-a angajat să scoată singur apa din fântână ca să o curețe.

Intervenția propiu-zisă  a durat doar 10 minute, însă cu drum cu tot pompierii au fost blocați pentru această misiune o oră și jumătate.

În momente în care pompierii trebuie să facă economii drastice, să se gândească la carburantul folosit, ei sunt nevoiți să răspundă la orice solicitare venită prin apelul de urgență 112, chiar dacă nu este pusă în pericol viața oamenilor sau a animalelor.

“Un echipaj format din patru  subofiţeri, împreună cu o autospecială de primă intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Tr. Severin, s-a deplasat în localitatea Comand.

S-a pentru scoaterea unui animal (pisică) căzut într-o fântână cu o adâncime de cca. 13 m şi diametrul de 1 m. Intervenţia s-a încheiat la ora 20.05”, a declarat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta. 

Până acum angajații ISU au salvat 14 animale, dintre acestea și o pisică prinsă între țevile de la subsolul unui bloc, în luna martie a.c.  Un lucru este îmbucurător, pompierii nu mai sunt obligați să se cațere, în copaci, după pisicile rătăcite. 


“Există o concepție, din 2009, potrivit căreia pompierii nu mai intervin pentru salvarea felinelor sau animalelor sălbatice din copaci. Se consideră că sunt în mediul lor natural și se pot descurca  și singure ”a declarat pentru Adevărul, maiorul  Alin Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.



Turnu-Severin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite