Intervenție ciudată la Comanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii de la pichetul din Strehaia, de care aparține localitatea Comanda, nu  au intervenit să scoată leșul animalului deoarece nu au echipamentul necesar

Pompierii  au parcurs o distanță de 120 de kilometri dus-întors ca să scoată o pisică moartă dintr-o fântână.

Un bărbat din  localitatea Comanda, aflată la 60 de kilometri distanță de  Drobeta Turnu Severin,  a solicitat intervenția pompierilor pentru scoaterea animalului  dintr-un puț adânc de 13 metri.

Ajunși la fața locului, angajații ISU au fost nevoiți să coboare în fântâna îngustă, care are un diametru de doar 1 metru, ca să scoată  cadavrul animalului.

Proprietarul fântânii a cerut ajutorul  pompierilor  temându-se că animalul va putrezi acolo și apa nu va mai fi bună de băut. În schimb, s-a angajat să scoată singur apa din fântână ca să o curețe.

Intervenția propiu-zisă  a durat doar 10 minute, însă cu drum cu tot pompierii au fost blocați pentru această misiune o oră și jumătate.

În momente în care pompierii trebuie să facă economii drastice, să se gândească la carburantul folosit, ei sunt nevoiți să răspundă la orice solicitare venită prin apelul de urgență 112, chiar dacă nu este pusă în pericol viața oamenilor sau a animalelor.

“Un echipaj format din patru  subofiţeri, împreună cu o autospecială de primă intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Tr. Severin, s-a deplasat în localitatea Comanda. 

S-a intervenit pentru scoaterea unui animal (pisică) căzut într-o fântână cu o adâncime de cca. 13 m şi diametrul de 1 m. Intervenţia s-a încheiat la ora 20.05”, a declarat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Până acum angajații ISU au salvat 14 animale, dintre acestea și o pisică prinsă între țevile de la subsolul unui bloc, în luna martie a.c. 

Un lucru este îmbucurător, pompierii nu mai sunt obligați să se cațere, în copaci, după pisicile rătăcite. 

“Există o concepție, din 2009, potrivit căreia pompierii nu mai intervin pentru salvarea felinelor sau animalelor sălbatice din copaci .

Se consideră că sunt în mediul lor natural și se pot descurca și singure”, a declarat pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, maiorul  Alin Maghiar. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite