Turnu Severin: Întâlnire între prefect și rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Întâlnire între prefect și rromi
Turnu Severin: Întâlnire între prefect și rromi

Prefectul Ion Mâțu și reprezentanții cetățenilor de etnie rromă din Mehedinți s-au întâlnit ieri, la sediul Prefecturii. Cele două părţi au discutat despre problemele cu care se confruntă rromii în teritoriu.

Reprezentanții acestei minorități au evidențiat întârzierile cu care sunt plătite ajutoatrele sociale de către primăriile din județ. În Mehedinți există câteva localități unde numărul cetățenilor de etnie rromă este unul foarte mare. Majoritatea acestora au venituri mici și se bazează exclusiv pe aceste ajutoare, pe care autoritățile locale întârzie să le ofere. „Dreptul de a primi un venit minim garantat este unul conferit de lege și nu ar trebui condiționat de nimic. Primarii să respecte legea și să ofere ajutorul social celor îndreptățiți”, a declarat Ion Mîțu.

Mediatorii școlari și sanitari, neplătiți
O altă problemă ridicată în ședință a fost cea legată de mediatorii școlari și sanitari.  Dacă până acum aceștia erau plătiți de către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, de curând această sarcină a revenit primăriilor. Rromii susțin că nici acești mediatori nu sunt plătiți de către autorități. “La nivelul comunelor, trebuie să existe o colaborare permanentă între primari şi reprezentanţii etniei rome, mai ales în acele localităţi unde avem comunităţi numeroase de romi. Mă voi ocupa personal ca aceste sincope să fie depășite”, a încheiat Mîțu.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite