Inspectorii OJPC Mehedinţi încep controalele în sectorul panificaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Sibinescu, şeful OJPC Mehedinţi, susţine că se va da amenda maximă pentru nereguli
Ionuţ Sibinescu, şeful OJPC Mehedinţi, susţine că se va da amenda maximă pentru nereguli

Până acum, au fost doar acţiuni de informare a producătorilor cu privire la noile modificări apărute la gramajul produselor de panificaţie. De astăzi, încep însă controalele pe bune.

Cei care nu s-au conformat noilor norme riscă amenzi usturătoare. În acest caz, OJPC Mehedinţi anunţă că va aplica amenda maximă, 20.000 lei, şi va verifica mai ales pierderile datorate umidităţii, care sunt şi ele prevăzute în noul ordin al ANPC.

„La o franzelă de 300 grame, pierderile trebuie să fie de maxim 8%, la un produs de 400-500 grame, maxim 6%, iar între 600 şi 1000 grame, pierderile trebuie să fie de maxim 4%”, ne-a spus Ionuţ Sibinescu, şeful OJPC Mehedinţi. 
  
Pe lângă faptul că pâinea care se produce şi se comercializează nu trebuie să aibă sub 300 de grame, au apărut clarificări şi pentru specialităţi, care nu trebuie să depăşească în cantitate 150 de grame.

“Aici nu vorbim, sub nicio formă, de produsele religioase, dar s-au găsit abateri cu specialităţi care aveau 210-250 de grame. Aceste clarităţi vin pentru a nu permite producătorilor a interpreta, într-un anumit sens favorabil lor, acest ordin şi să vândă în continuare produse de panificaţie cu un gramaj peste 150 grame, dar sub 300, mascându-le sub denumirea de specialităţi”, a adăugat şeful OJPC Mehedinţi.

Până acum, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au făcut câteva controale, dar nu au aplicat amenzi, ci au adus producătorilor la cunoştinţă prevederile noului ordin. De astăzi însă, încep serios controalele.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite