Înscrierile în clasa I, prolifice pentru școlile din Mehedinți/ Câteva instituții de învățământ și-au epuizat deja locurile disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numai 6 zile de înscrieri, majoritatea școlilor au  primit mai mult de jumătate din dosare.

Înscrierile au început pe 3 martie și se vor încheia pe 6 mai. Cu toate astea, părinții nu par dispuși să aștepte până pe ultima sută de metri. 

La școala cu clasele I-VIII numărul 6, din Drobeta Turnu Severin locurile sunt aproape ocupate. Instituția a pus la dispoziție 150 de locuri pentru clasa I, iar până acum, în numai 6 zile, s-au înscris 128 de copii.

„Interesul pentru școala noastră se datorează cadrelor didactice. Părinții vin să își aducă copiii la noi pentru învățători, nu pentru numele școlii. Avem copii și din județ care vin la noi din Cerneți, Malovăț și așa mai departe. Și anul trecut am funcționat cu numărul maxim de elevi, iar acest lucru nu poate fi decât benefic pentru școală. Dacă nu ai elevi, instituția nu funcționează”, ne-a spus Anghel Bădăluță, directorul școlii numărul 6.

Anghel Bădăluță, director



Locuri epuizate
La școala numărul 7, locurile s-au epuizat deja, cu toate că aici se formează doar două clase.

image

„Am propus un număr de 50 de elevi, pe care să îi împărțim în două clase și avem deja 53 de copii înscriși. dacă se vor mai înscrie pănă la finalul termenului, vom cere aprobare pentru încă o clasă”, ne-a spus Petruța Lăpădat, directorul instituției.

image

În cazul în care se înscriu mai mulți elevi decât numărul prezvăzut la început, școala poate face o adresă către Inspectoratul Școlar pentru suplimentarea numărului de locuri.

Potrivit indicațiilor date de Ministerul Educației, fiecare unitate de învățământ trebuie să afișeze pe panoul de informații din incinta clădirii, numărul de locuri disponibile și numărul de locuri care se ocupă în fiecare zi.

„Prioritari sunt cei care locuiesc în zona adiacentă școlii, iar apoi unitățile de învățământ pot înscrie și copii din alte cartiere. Numărul locurilor a scăzut față de anul trecut, pentru că a scăzut și numărul de copii în Mehedinți”, ne-a spus prof. Medana Veselu, inspector școlar pentru învățământul primar.

Și la școala general din Strehaia, lucrurile merg bine din punct de vedere al înscrierilor.

image

„Am pus la dispoziție un număr de 100 de locuri, iar până acum s-au înscris 80 de copii. Avem patru clase, dar îi așteptăm în continuare pe părinți”, ne-a spus directorul Romeo Dănciulescu.

Pentru anul 2011-2012, în Mehedinți au fost afișate circa 2500  de locuri, împărțite în 130 de clase.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite