Turnu Severin: Infrastructura navală din Orşova va fi modernizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Infrastructura navală din Orşova va fi modernizată
Turnu Severin: Infrastructura navală din Orşova va fi modernizată

Din fonduri proprii, conducerea Şantierului Naval Orşova (SNO) investeşte un milion de euro pentru achiziţionarea unei macarale, a cărucioarelor de rulare necesare pe cala de montaj şi a unor echipamente utilizate în debitarea şi ansamblarea corp-navelor.

“Cu creşterea gradului de automatizare a operaţiunilor de construcţie a navelor vom obţine un randament sporit şi vom îmbunătăţi considerabil calitatea lucrărilor de execuţie a navelor. Pentru 2009 şi anul viitor avem acoperită cu comenzi întreaga producţie, motiv pentru care trebuie să accelerăm efectuarea de investiţii. Pentru acest an, avem 14 contracte. Până acum, am livrat nouă nave, iar până la sfârşitul anului, vom mai livra încă cinci”, a declarat directorul general al societăţii, Constantin Bădoiu.

SNO a încheiat mai multe contracte de construcţie de nave din partea unor firme din Olanda şi Germania, în valoare totală de 13,82 milioane euro, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti. Cea mai ridicată valoare a unui contract:  5,44 milioane euro, este cel încheiat cu Rensen Driessen Shipbuilding din Olanda şi presupune contruirea şi livrarea a cinci tancuri fluviale pentru transport de marfă.

Profit sporit în primul semestru

Şantierul Naval Orsova (SNO) a obtinut un profit net de 2,32 milioane lei (543.800 euro) in primul trimestru al acestui an, in urcare cu 26% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul sporirii afacerilor cu aproape 8%. Afacerile companiei au avansat cu 7,7%, în perioada ianuarie-martie 2009, la 23,32 milioane lei (5,46 milioane euro), dupa ce în intervalul echivalent al anului trecut, acestea fuseseră de 21,65 milioane lei. Totodată, veniturile atrase de şantier au urcat la 30 milioane lei (7,03 milioane euro), depăşind cu 11% nivelul de 27,02 milioane lei, consemnat în aceeasi perioadă a anului trecut.
Acţionarul majoritar al SN Orşova este SIF Transilvania, care controlează 49,99% din capitalul social, urmat de SIF Muntenia cu 13,17 % din acţiuni şi SIF Oltenia cu 10,06%, diferenţa fiind deţinută de alţi acţionari. La SN Orşova are în prezent 820 de salariaţi. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite