Incendiile de vegetaţie au dat peste cap consumul de carburant la ISU „Drobeta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii intervin, zilnic, la cel puţin trei incendii
Pompierii intervin, zilnic, la cel puţin trei incendii

Ultima sumplimentare de fonduri primită zilele trecute pentru carburant le va ajunge pompierilor maximum două săptămâni.

Arderile necontrolate din ultimele două săptămâni au dat peste cap consumul de carburant al pompierilor.

Dacă în toată luna august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta” a intervenit la 63 de incendii de vegetaţie, care au mistuit peste 1700 de hectare de mărăciniş şi litieră, până la jumătatea lunii septembrie, numărul arderilor necontrolate a ajuns deja la 41m iar pagubele la 1142 hectare de vegetaţie şi alte două de viţă de vie.

În toate situaţiile, cauzele au fost focul lăsat nesupravegheat şi fumatul. Situaţia pare să scape de sub controlul pompierilor mehedinţeni.

„Suntem primul judeţ la incendiile de vegetaţie necontrolate. Cel puţin, în zonele Vînju Mare şi Severin e o nebunie. Ne-a dat peste cap consumul de carburant”, a spus colonelul Constantin Florea, şeful ISU „Drobeta”.

Pompierii au primit, în această săptămână, o sumplimentare de fonduri pentru carburant (10.000 lei), carburant care le va ajunge însă pentru cel mult două săptămâni.

Cele mai multe incendii de vegetaţie se înregistrează în zona Vj. Mare, dar şi în localităţile din apropierea Severinului. La acestea, se adăugă şi intervenţiile SMURD-ului, pentru care consumul de carburant s-a triplat de când spitalele orăşeneşti Vj.Mare şi Strehaia s-au desfiinţat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite