FOTO/VIDEO Iluminat de sărbători cu beculeţe vechi sau din sponsorizări. Vezi cum arată oraşele Olteniei de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova a cheltuit în 2009 un milion de euro pe beculeţele de sărbători
Craiova a cheltuit în 2009 un milion de euro pe beculeţele de sărbători

Primăriile din Craiova, Târgu-Jiu şi Slatina au decorat oraşele cu instalaţiile de anul trecut. Singurul oraş care a investit anul acesta bani în beculeţe este Râmnicu-Vâlcea. Primăria Drobeta Turnu-Severin le-a primit gratis, de la sponsori.

Majoritatea primăriilor din Oltenia au preferat să nu mai facă investiţii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, optând să scoată „de la naftalină“ instalaţiile luminoase folosite anii trecuţi.

Vezi GALERIE FOTO cu oraşele Olteniei de sărbători

Târgu-Jiu: 120 de brazi împodobiţi

Primăria Târgu- Jiu a pornit iluminatul special aseară, la ora 18.00, edilii impresionându-i pe gorjeni cu echipamentele vechi. Pentru întreţinerea instalaţiei primăria a alocat suma piperată de 30.000 de lei. În total, peste 1.600 de figurine, aproape 80 de kilometri de ghirlande şi 120 de brăduţi cu înălţime de şase metri au readus atmosfera sărbătorilor de iarnă în centrul oraşul lui Brâncuşi. Bradul din Piaţa Prefecturii va avea 24 de metri, iar zilele următoare, lângă el, va apărea şi sania lui Moş Crăciun. (Oana Popescu)

Târgu-Jiu

Slatina: Folosesc beculeţele din 2008

La aceeaşi variantă economă au recurs şi edilii din Slatina. Iluminatul ornamental este asigurat iarna aceasta de instalaţia veche achiziţionată în 2008. Peste 200 de traversări luminoase, fiecare cu o lăţime de un metru şi lungime de cinci metri, având câte un glob luminos mare în mijloc vor străluci pe arterele principale ale oraşului. Opt brazi plantaţi în urmă cu doi ani urmează să fie decoraţi în diferite zone ale oraşului. Şi anul acesta Moş Crăciun va împărţi prin oraş daruri copiilor cu caleaşca trasă de cai, unul din punctele de întâlnire ale moşului cu micuţii fiind cinematograful. Orăşelul Copiilor va fi amplasat tot în zona Palatului de Justiţie.(Mirela Ogea)

Slatina

Craiova: Instalaţie de un milion de euro

Cea mai scumpă instalaţie de sărbători din toată Oltenia este cea a primăriei Craiova. Beculeţele care au costat aproape un milion de euro au fost achiziţionate de municipalitate în 2009, fiind folosite la decorarea oraşului şi iarna trecută. Aprinderea instalaţiei a avut loc aseară, la ora 18.00, zeci de mii de beculeţe fiind puse în funcţiune simultan în Piaţa Mihai Vitezul, pe strada A.I. Cuza, strada Romul şi bulevardul Calea Bucureşti. Patinoarul  ar putea fi inaugurat weekend- ul următor.

Craiova

Turnu-Severin: Sărbători din sponsorizări

Municipalitatea din Drobeta Turnu-Severin nu va cheltui niciun ban din bugetul local pentru ornamentele de sărbători, decoraţiunile fiind oferite gratuit de o firmă prin sponsorizare. Pe strada Crişan a fost amplasat deja un brad artificial de 25 de metri înălţime, iar câte un conifer va împodobi fiecare cartier al oraşului. Ca şi anul trecut, principalele artere ale Severinului vor fi împodobite cu instalaţii luminoase, iar în centrul oraşului va funcţiona patinoarul. Iluminatul de sărbători va fi pornit abia pe 5 decembrie, în ajunul Sfântului Nicolae. (Cătălin Căruntu)

Râmnicu-Vâlcea: Primăria a alocat 50.000 de lei

Singurul oraş din regiune care s-a avântat la cheltuieli cu decoraţiunile de sărbători este Râmnicu-Vâlcea. Primăria a cheltuit nu mai puţin de 50.000 de lei pentru achiziţionarea de ornamente, jumătate din sumă fiind alocată în 2009. Deşi edilii sunt obligaţi să renunţe la ghirlandele luminoase de pe Calea lui Traian din cauza faptului că stâlpii au fost înlăturaţi, celelalte cartiere vor fi mai luminate ca în anii trecuţi. În schimb, edilii nu au renunţat la tradiţia bradului de Crăciun de pe terasa centrală. Înalt de 28 de metri şi adus din masivul Cozia, coniferul va fi „aprins“ duminică, 5 decembrie, odată cu toate beculeţele din oraş.(Sergiu Mir)

Râmnicu-Vâlcea
Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite