Iarna de lux pentru unii şi perioadă de plaja pentru alţii. Vezi cât au cheltuit primarii mehedinţeni pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În unele zone zăpada a trecut de un metru
În unele zone zăpada a trecut de un metru

Iarna a fost un anotimp de lux pentru edilul Orşovei, iar pentru alţi primarii mehedinţeni nici măcar nu şi-a făcut simţită prezenţa dacă privim contractele de deszăpezire. Primarii din Vînjuleţ şi Podeni nu au cheltuit niciun leu pentru înlăturarea zăpezii

 Nu toţi primarii mehedinţeni  s-au catadicsit să prezinte contractele de desăpezire. Dintre cei 66 de edili, dar câţiva au reuşit să trimită la Prefectura Mehedinţi actele care atestă cheltuielile efectuate pentru înlăturarea zăpezii. Surprizele au fost de proporţii.

Primarii din Vînjuleţ şi Podeni, cei doi primari, Nistor Costaiche şi Ilie Rogobete, au transmis reprezentantului Guvernului în teritoriu o situaţie financiară extrem de simplă: zero lei cheltuiţi pentru deszăpezire.

În comunele Balta, Bălăciţa, Dumbrava, Gruia sau Vînători sumele alocate pentru înlăturarea efectelor produse de iarnă sunt extrem de mici. La polul opus se află primăria Orşova care a reuşit  să plătească agentului economic responsabil cu deszăpezirea aproape 200.000 de lei, chiar a doua zi după ce a fost emisă factura.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu va trimite Corpul de control al Instituţiei Prefectului, poliţia economică, finanţele publice şi reprezentanţii ISU la toate primăriile care au avut probleme cu omătul pentru a se clarifica asupra modului de distribuire al banilor pentru acţiunea de deszăpezire.

Nu poţi să aloci 0 lei, 1.000 sau 2.000 de lei, în condiţiile în care zăpada a avut la noi în judeţ şi înălţimea de un metro. Voi trimite un control mixt la toate primăriile care nu şi-au făcut treaba aşa cum şi-au dorit cetăţenii”, a declarat Ion Mîţu, prefectul judeţului Mehedinţi. 



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite