Hoţii de capace i-au băgat în alertă pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spun că vor întreprinde numeroase acţiuni în zonele în care au fost semnalate astfel de furturi.

În două buletine de presă emise succesiv, în care se precizează că fenomenul este „ascendent“, oamenii legii îi avertizează pe posesorii de maşini să şi le asigure, indiferent de situaţie.
„Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, furtul de capace ornamentale de la autoturisme constituie un fenomen care a luat amploare, adresăm rugămintea tuturor posesorilor de autoturisme să ia măsurile necesare pentru a-şi asigura autoturismul indiferent de situaţie“, se arată într-unul din comunicate.
Acesta este şi motivul pentru care Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi „va întreprinde numeroase acţiuni, mai ales în zonele în care asemenea fapte au fost comise, fiind luate totodată cele mai drastice măsuri faţă de cei care le comit“, după cum se specifică într-un material trimis presei pe 19 noiembrie.

Cercetaţi pentru furt calificat


Primul caz pe care l-au avut de rezolvat poliţiştii s-a înregistrat în urmă cu cinci zile. Este vorba despre trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, toţi din Severin, care au sustras capacele ornamentale de la roţile a trei autoturisme.
Un alt caz asemănător s-a produs pe 17 noiembrie, când un tânăr de 23 ani şi doi minori au furat patru capace de la un autoturism parcat pe strada Carpaţi din municipiu. În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit celor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Date fiind aceste exemple, poliţiştii îşi manifestă îngrijorarea cu privire la trendul ascendent pe care îl înregistrează acest gen de infracţiune.
„Îngrijorător este faptul că furtul de capace ornamentale înregistrează un trend ascendent în ultima perioadă, mai ales că aceste fapte sunt comise şi de minori care, indiferent de statutul lor social, riscă să fie sancţionaţi şi chiar reţinuţi“, a precizat inspectorul Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite