Hoții dau iama în magistralele de apă caldă din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii și firma de pază de la Romag Termo stau cu ochii pe conducte. Severinenii au rămas 22 de ore  fără apă caldă după ce o conductă a fost avariată de persoanele care fură fier.

Hoții de fier vechi și-au orientat privirea spre rolele de fier de la magistralele care transportă  apă caldă. Zonele de atac sunt ascunse de ochii curioșilor de boscheții care înconjoară aceste conducte.

Persoanele cu îndeletniciri dubioase aleg zonele din spatele caselor, stației electrice de la Halânga și  spitalului județean, locurile mai ascunse.

“Pentru a le scoate este nevoie să ridice conducta, ei utilizează niște cricuri auto și conducta fiind foarte mare, este vorba de vreo sută de tone pe metru liniar de de conductă , în momentul  acela se fisurează țeava. Poate să țâșnească  apa  fierbinte peste ei și să-i ardă, să-i opărească. Acum o săptămână au fost surprinși doi bărbați care încercau să facă acest lucru”, a declarat Gabriel Balaci, director la Romag Termo.

La sfârșitul săptămânii trecute, severinenii au rămas 22 de ore fără agentul termic din cauza aceastor indivizi. “A fost nevoie să golim 2000 de metri cubi de  apă, să repompăm acea apă. Am luat deja măsuri, de o lună de zile, firma de pază a primit în sarcini să supravegheze zonele cu conductele de termoficare. Rolele nu mai pot fi furate, au fost casetate”, a adăugat directorul Romag Termo.

Mai multe informaţii, citeşte mâine în Adevărul!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite