Turnu Severin: Băile sulfuroase din Herculane sunt preferatele românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Băile sulfuroase din Herculane sunt preferatele românilor
Turnu Severin: Băile sulfuroase din Herculane sunt preferatele românilor

Cei care aleg să se relaxeze la Herculane sunt atraşi de izvoarele termale şi sulfuroase care tratează o mulţime de afecţiuni.

De la Severin, Botoşani, Tulcea sau Oradea, turiştii care au descoperit farmecul staţiunii Băile Herculane nu scapă prilejul să-şi petreacă vacanţa aici. Sute de turişti din toate colţurile României se relaxează, în această perioadă, la poalele Domogledului. Este o perioadă numai bună de dat jos toxinele acumulate, dar şi pentru afecţiunile reumatice. Cura începe cu o drumeţie până la şapte izvoare, continuă cu băi şi masaj în apele termale, iar cei mai temerari se scaldă în apele reci ale Cernei. “Am venit pentru două săptămâni, în concediu. La cădiţe, venim de două ori pe zi. Nu contează vremea. A şi nins. La un grad, am stat cu toţii aici. În Cerna, nu mă bag. Numai nea Mitică poate”, ne-a spus Adrian Popa, un turist venit din Tulcea.   

Relaxare în cădițe cu apă termală

Turiştii se simt în băile termale ca peştele în apă. Nu contează că afară termometrul a coborât la doar două, trei grade, că ninge sau că plouă. Cele 45 de grade izvorâte din pământ sunt suficiente să încălzească atmosfera din cădiţele cu apă sulfuroasă. Şi după o baie fierbinte în cădiţe, cei mai îndrăzneţi pot face una rece în râul Cerna. O terapie despre care specialiştii spun că e sănătate curată. “Nu mai simt frigul. E caldă Cerna. Pentru un an de zile, ne încărcăm bateriile. Se spune că trebuie să vii cel puţin trei ani la Herculane, după aceea vii obligatoriu”, ne-a spus Sorin Bercea, un turist venit tocmai din Botoşani, care perferă băile alternative.   

Apele termale revigorează organismul

Bune pentru reumatism, băile sulfuroase sunt garnisite cu un masaj oferit de nea Mitică, specialistul staţiunii. “Sunt 13 ani de când stau în colţul ăsta, aici. Din octombrie şi până în aprilie-mai, este indicat să se facă băi, pentru că ionii negativi sunt mai puternici, apele termale te revigorează chiar dacă este rece afară. Omul nu răceşte”, ne-a precizat Dumitru Lungu, maseur-ul miilor de turişti care ajung pe malul Cernei, la "cădiţe". Nea Mitică este convins că atât băile termale, cât şi duşurile scoţiene ajută organismul în lupta cu gripa sau cu viroza.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite