Turnu Severin: Ginecologia aduce spitalul în sapă de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul manager al Spitalului Judeţean Severin, dr. Constantin Păsărin, a descoperit cheltuieli nejustificate în secţie şi anunţă o anchetă internă.

Într-un spital în care, numai în ultimii patru ani, datoriile au crescut văzând cu ochii, există secţii unde cheltuielile sunt aproape duble faţă de veniturile pe care le aduce personalul medical. Unul dintre exemple este şi secţia Maternitate, unde noul manager, dr. Constantin Păsărin, a descoperit nereguli. „Secţia Maternitate aduce venituri, în urma serviciilor medicale, de circa 16 miliarde în nouă luni şi cheltuieşte 42 de miliarde. La un calcul simplu, e o diferenţă de aproape 30 miliarde. Deci, practic, acolo, se desfăşoară servicii medicale insuficiente să asigure un bun mers al activităţii medicale.

Ba mai mult, acei colegi, medici ginecologi, nu reuşesc, prin serviciile pe care le fac, nici măcar să-şi asigure salariile. Întrucât ei şi-au luat toate salariile, aceşti bani provin din munca altor secţii care au realizări mai mari decât au contractat şi un excedent bugetar şi, practic, activitatea de acolo este susţinută prin munca altor secţii de altă specialitate”, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean,  Constantin Păsărin.

„O să fac reorganizări în această secţie de Ginecologie, ca să o aducem pe linia de plutire”
Conducerea unităţii sanitare anunţă o anchetă internă. „O să fac reorganizări, transformări, în această secţie de ginecologie, ca să o aducem pe linia de plutire. Nu facem strategii de dezvoltare, ci de supravieţuire. Linia de gardă de la ginecologie, unde se operează mult mai puţin ca la spitalul judeţean, cheltuieşte peste 2,2 miliarde lei vechi, în timp ce linia de gardă a spitalului cheltuieşte la jumătate, 1,2 miliarde lei.

Sunt cheltuieli nejustificate şi o să iau măsuri”, mai spune medicul Constantin Păsărin. El susţine totodată că în secţia de ginecologie se spală de până la şase ori mai multă lenjerie decât într-o secţie de neurologie. „Acolo există consumuri foarte mari, repet, nejustificate. Totul este scăpat de sub control”, a conchis managerul Spitalului Judeţean Severin. Contactat telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere, şeful secţiei Maternitate nu a fost de găsit.

Datoriile Spitalului Judeţean Severin au ajuns la circa 140 miliarde lei vechi. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite