Turnu Severin: Gheorgheci Nicoleta, o asistentă medicală cu grijă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi iubeşte locul de muncă şi se simte împlinită. Asistentă la Grădiniţa Nr.19 din Severin, Nicoleta recunoaşte că este dispusă să dea chiarşi cu mătura pentru a fi totul în ordine.

A copilărit în satul Păuneşti, o aşezare de munte din comuna Godeanu, judeţul Mehedinţi. Pentru că a fost crescută într-un mediu de familie tradiţionalist, Nicoleta a devenit o persoană ascultătoare şi supusă. S-a căsătorit cu un băiat consătean, băiat ales de păriţii ei. Din cauza acestei căsnicii a pierdut treapta întâi de liceu, iar apoi, deşi era însărcinată, a avut ambiţia să termine seralul. După câţiva ani de la căsătorie, soţul a devenit alcoolic fapt pentru care Nicoleta a decis să se despartă, cu riscul de a rămâne singură cu un copil. După cinci ani de căsnicie, Nicoleta a prins curaj de a merge înainte pe cont propriu.

Recunoscătoare părinţilor
 ”De când m-am despărţit, am reuşit să mă realizez. Cu greu, cu împrumuturi, cu bănci, dar m-am descurcat. M-au ajutat foarte mult şi părinţii mei cărora le sunt recunoascătoare. Fără ajutorul lor nu reuşeam să realizez atâtea.”spune Nicoleta.
Şi-a dorit întotdeauna să lucreze într-un mediu curat şi să nu depindă de patron.
Acum, dorinţele i s-au împlinit. Nicoleta lucrează ca asistent medical la creşa din cadrul grădiniţei nr 19 din Drobeta Turnu Severin. La serviciu a fost mereu apreciată, niciodată nu i s-a făcut observaţie, şi a încercat să-şi facă treaba cât mai bine. A luptat mereu pentru performanţă, la locul de muncă.” Sunt mândră de serviciul pe care îl am, ca asistent medical, şi nu m-aş dedica altui domeniu. Pentru locul de muncă aş face orice. Dau şi cu mătura, şi cu mopul, stau şi peste program.” spune Nicoleta.
Când vin fete noi în colectivitate, începătoare în meserie, Nicoleta le îndrumă, le învaţă ce trebuie să facă, cum e corect să procedeze în toate situaţiile, aşa cum au făcut şi alte persoane cu ea când era la început de carieră.


A făcut multe sacrificii în viaţă
La început a lucrat ca infirmieră la creşa Antonini. Mai târziu, a urmat şcoala postliceală de asistenţi medicali.
Pentru a-şi finalize studiile, Nicoleta a făcut multe sacrificii. Se învoia de la muncă pentru a participa la cursurile de la şcoală, venea târziu acasă, iar fetiţa o lăsa în grija surorilor sale. Munca şi şcoala, casa şi fetiţa toate acestea o solicitau foarte mult.
Toate greutăţile au rămas acum doar amintiri căci Nicoleta se simte împlinită alături de familia şi copilul său.

Cum v-aţi caracteriza?
Sunt o fire emotivă, corectă, punctuală, tolerabilă, sociabilă şi fricoasă când vine vorba de păstrarea serviciului.
Ce planuri de viitor aveţi?
Mi-aş dori să fac o facultate dar nu-mi permit din punct de vedere material. Cel mai mult aş vrea să-mi văd fetiţa împlinită pe plan financiar dar şi profesional.
Ce-i place?
Mă simt bine când sunt elegantă. Pentru mine este important să respect oamenii din jurul meu şi să fiu la rândul meu respectată.
Ce nu-i place?
Nu vreau să atrag atenţia prin vestimentaţie: să îmbrac rochii şi fuste scurte, să port decolteuri sau ţinute extravagante.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite