Turnu Severin: Gheorghe Miu, pensionarul pasionat de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Gheorghe Miu, pensionarul pasionat de fitness
Turnu Severin: Gheorghe Miu, pensionarul pasionat de fitness

La 61 de ani, s-a apucat de fitness, iar acum trăieşte parcă prima tinereţe. În primăvară, era un bărbat cu burtă, avea 107 kg, mergea greu şi mai avea şi dureri de spate. Acum, are cu 17 kg mai puţin, e sprinten şi urcă scările mai ceva ca în tinereţe. Pentru Gheorghe Miu, sportul este acum viaţa sa.

A crescut în satul natal până la vârsta de 14 ani, când, la îndrumarea familiei, a plecat la Timişoara, pentru a urma cursurile unei şcoli de meserii. Avea deja un frate care absolvise o formă asemănătoare de învăţământ, astfel că nu a stat deloc  pe gânduri şi a luat-o din loc. „La îndrumarea părinţilor şi a fratelui, am făcut o şcoală de mecanică şi utilaje de construcţii. Am lucrat în multe oraşe, în construcţii, ne deplasam unde era nevoie. În anii 68, am făcut stagiul militar, pentru ca apoi să vin în Severin, şantier. După Şcoala de Maiştrii absolvită în Severin, am lucrat ca maistru până în 2000, când am ieşit la pensie”, ne spune nea` Gheorghe Miu.    

Din primăvară, face fitness
Pe nea` Miu l-am găsit în sala de fitness din complexul comercial din Severin, unde în fiecare dimineaţă îşi face antrenamentul. Deşi n-a făcut niciodată sport, la cei 61 de ani ai săi, bărbatul s-a apucat de fitness şi mai apoi de culturism, iar acum parcă trăieşte prima tinereţe. Idea i-a venit în urma unei vizite în Germania. “Lângă hotelul în care eram cazat, era o sală de fitness plină de vârstnici. Am fost foarte încântat şi când am revenit în ţară, am discutat cu un profesor de sport care m-a îndrumat către o  astfel de sală. La început a fost cam greu, văzând doar tineri. După aceea, m-am acomodat”, ne spune pensionarul. De circa opt luni, aproape în fiecare zi, nea` Gheorghe Miu se înfiinţează în sala de sport. Începe cu o alergare uşoară, apoi ia aparatele la rând.

Sportul i-a schimbat modul de viaţă
Astăzi, e un bărbat sprinten şi recunoaşte, cu dezinvoltură, că parc-ar trăi prima tinereţe. “Am făcut într-adevăr progrese. Aveam 107 kilograme. În prima lună, am slăbit cam 10 kilograme, iar din ianuarie până în prezent am slăbit vreo 17 kilograme. Înainte oboseam, nu mă puteam apleca, mă ridicam foarte greu. Urmând sala, am văzut rezultatele. Mă mişc mult mai uşor, dorm mult mai bine”, ne mărturiseşte bărbatul.

Şi-a convins şi familia să meargă la sală
Când l-au văzut cât a întinerit, nora şi unul din cei doi  nepoţei vor şi ei să calce pe urmele bunicului. „Nora mi-a spus că vrea neapărat să vină la sală. Văzându-mă pe mine, voinţa a fost a ei şi chiar îmi zicea „tataie, o sa merg şi eu la sală”. Nepotul cel mare vrea şi el, dar e încă mic, e în clasa a III-a.  Mai am să lămuresc băiatul, că el înca nu vrea. Zice că e în putere”, ne-a mai mărturisit nea Gheorghe.

Vă pare rău ca nu v-aţi apucat, mai devreme, de sport?
„Într-adevăr, îmi pare rău că nu m-am apucat de sport mai devreme. Când eram tânăr, jucam fotbal, era mai putin timp pentru el, pentru că lucram între zece şi douăsprezece ore pe şantier. Vă daţi seama ca nu mai aveam timp de sport. Dar până în revoluţie, nici nu existau astfel de săli performante”.

Veti incerca să vă îndrumaţi familia spre acest sport?
„Am discutat cu nora mea şi mi-a spus că vrea neapărat să vină la sală. Văzându-mă pe mine, voinţa a fost a ei şi chiar îmi zicea „tataie, o sa merg şi eu la sală”. Nepotul cel mare vrea şi el. Mai am să lămuresc băiatul, că el înca nu vrea. Zice că e în putere”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite