Gara din Severin a rămas fără birou de informații. Regionala CFR Craiova a modernizat sistemul prin care se anunță trenurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajată la standarde europene, gara din Drobeta Turnu Severin a rămas fără birou de informații. Regionala CFR Craiova a sistat activitatea acestui birou, însă fără ca angajații care lucrau aici să fie disponibilizați.

În timp ce călătorii văd măsura ca pe un semn de criză economică, reprezentanţii Regionalei susţin că este o metodă de optimizare a activităţii.

„Instalaţia de teleafişaj urmărită, până acum, de angajaţii biroului de informaţii a fost transferată în sarcina impegatului de mişcare. Angajaţii biroului de informaţii au primit alte sarcini de serviciu. Sistemul de anunțare a trenurilor și întârzierilor este, acum, robotizat, astfel că nu mai este nevoie de o persoană care să facă acest lucru. Mergem pe ideea optimizării și sistemelor moderne de informație”, ne-a spus Victor Frăsinoi, directorul regionalei CFR Craiova.

image

Click pe imagini pentru FOTOGALERIE cu gara modernă din Severin!

Călătorii sunt nedumeriți

De cealaltă parte, călătorii sunt puțin debusolați de noua organigramă.

„Merg cu trenul de peste 30 de ani, dar așa ceva nu am mai văzut. Nu credeam că poate să existe gară fără birou de informații. Cei care decid ar trebui să se gândească la faptul că nu toată lumea are internet acasă și mulți dintre noi vom fi nevoiți să întrebăm în stânga și în dreapta, în loc să fim informați direct de la sursă”, ne-a spus Emil Ciutan, pensionar.

Potrivit conducerii Regionalei, sistemul care funcționează în momentul de față în gara severineană este unul de înaltă performanță și nu mai are nevoie de intervenția umană.

„Gara din Severin, ca și cea din Craiova a făcut parte dintr-un program de modernizare la standarde europene. Aceste gări sunt singurele din Oltenia care funcționează cu sisteme ghidate prin calculator, așa cum se procedează în țări civilizate precum Franța sau Germania”, a mai spus directorul Victor Frăsinoi.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite