În Gara Drobeta Turnu Severin căldura se dă în funcţie de mersul trenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timpul nopţii căldura este furnizată fără întrerupere, iar ziua în funcţie de cum ajung trenurile în gară. Căldura se dă cu porţia din luna octombrie

Gara Drobeta Turnu Severin este un adevărat congelator în aceste zile geroase. Călătorii care speră să se încălzească au supriza neplăcută să constate că înăuntru este mai rece decât afara.

„Vin cu copii mici care pleacă, nu este corect este timp de iarnă acum, trenurile au întârziere, măcar căldură să fie. Vin oameni de la ţară la oră fixă şi trenul nu mai vine şi stau în frig că nu au ce să facă”, a spus Gheorghe Dobrică, unul din călători.

În gara severineană căldura a ajuns să se dea cu porţia din luna ocotmbrie a anului trecut. Conducerea staţiei CFR Mehedinţi  spune că  în timpul zilei căldura se dă în funcţie de cum sosesc trenurile în gară.

 Noaptea se dă non-stop între orele 18.00 şi 11.00, iar pe zi, spre exemplu astăzi la ora 14.30 când vine primul tren şi la 16.00”, a declarat Marin Căpitanu, şef staţie CFR Mehedinţi.

Reprezentanţii CFR Infrastructură au alte explicaţii pentru gerul din gară. De vină ar fi o pompă care s-a defectat şi a fost comandată în Italia, dar se încurcă în datele privind avaria.

„Avem contract cu o firmă care a dat comandă în Italia după pompă, nu a venit din cauza sărbătorilor. Nu pot să vă spun când vine, comanda a fost făcută pe nouă ianuarie.

După ce se va rezolva vom furniza căldură pe toată perioadă, nu avem cum să furnizăm căldură cu porţia pentru că acolo gara este mare şi se răceşte repede”, a  declarat Victor Frăsinoi, directorul CFR Craiova Infrastructură.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite