GALERIE FOTO Pacienţii internaţi la Spitalul de Recuperare din Tr. Severin îşi tratează durerile reumatice cu frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii susţin că frigul din spital îi "nenoroceşte"
Bolnavii susţin că frigul din spital îi "nenoroceşte"

Căciuli, pijamale, o haină groasă, două sau chiar trei pături şi, pe alocuri, câte un radiator adus de-acasă. Aşa se încălzesc pacienţii Secţiei de Fizioterapie a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin în saloane.

În saloanele Secţiei  “Balneo-Fizioterapie, Recuperare Medicală” a Spitalului Judeţean Turnu Severin, durerile reumatice sunt tratate la puţine grade peste zero. Clădirea a luat fiinţă în 1986. De atunci, nu s-au mai făcut dotări consistente, dar nici investiţii în asigurarea unui climat propice terapiilor medicale.

Din păcate, condiţiile în care sunt nevoiţi să stea aici cei 48 de bolnavi sunt de-a dreptul jalnice: tocărie veche, pe alocuri- cu geamuri sparte, fără apă caldă şi, mai grav, fără căldură.

“Mi s-au anchilozat mâinile. Stau cu două pături pe mine, dintre care una e dublă. Dorm îmbrăcat cu de toate pe mine. Stau până şi cu căciula în cap, chiar şi ziua”, ne-a spus Dumitru Ciobotea din Rogova.

După un tratament cu băi galvanice sau împachetări cu parafină, pacienţii se întorc în paturile îngheţate. Şi, ca să atenueze frigul, dorm îmbrăcaţi cu mai multe rânduri de haine şi cu două sau trei pături.

Char şi tratamentele sunt făcute în frig

CLICK PE FOTO PENTRU A VEDEA CUM STAU PACIENŢII ÎN SALOANE

Cei mai norocoşi dintre ei şi-au adus de-acasă câte un radiator, însă chiar şi aşa, temperatura nu prea urcă în saloane. “Ne-au adus un radiator de-acasă, ca să putem să ne încălzim, apă caldă nu este deloc. Suntem femei, mergem la proceduri, ne este foarte frig de nu se poate. Şi în sala de gimnastică, şi în sala de tratament. Văr org să mergeţi, să vedeţi cum încălzesc fetele apa la boiler, ca să poată să ne pună acele comprese. Tremurăm, pur şi simplu, de frig. Alaltăieri noapte am crezut că înnebunim. Sunt femei aici semipralizate, cu semipareze”, ne-a spus Marcela Boboşa, din Tr. Severin.  

Spitalul a rămas în frig pentru că vechea centrală pe păcurină era costisitoare. S-a luat decizia ca spitalul să fie racordat la reţeaua de termoficare a oraşului de-abia în această lună. Însă cum lucrarea nu a început încă, bolnavii mai au de tremurat până să aibă căldură. Potrivit Consiliului Judeţean Mehedinţi, problema se va rezolva abia la sfârşitul săptămânii viitoare.

“Sper ca, într-o săptămână, să fie racordat la punctul termic acest spital de recuperare. Contractul de lucrări pentru realizarea racordului la conducta termică a oraşului a fost semnat pe 10 octombrie a.c.. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe data de 13 octombrie. Din câte am înţeles, contractorul este în faza de aprovizionare a materialelor necesare derulării investiţiei. Cred eu, că cel mult într-o săptămână, spitalul va fi racordat la pucntul termic al oraşului”, ne-a spus Andi Nodiţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.  

Investiţia se ridică la 75.000 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite