Fonduri europene şi naţionale pentru agriculorii harnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la 1 martie, agricultorii mehedinţeni trebuie să-şi actualize cererile
De la 1 martie, agricultorii mehedinţeni trebuie să-şi actualize cererile

De la 1 martie, agricultorii mehedinţeni trebuie să-şi actualize sau să depună declaraţiile necesare pentru accesarea sprijinului financiar din fonduri europene sau bugetul naţional

În anul 2012 pot beneficia de sprijinul financiar, din fondurile europene şi de la bugetul naţional, persoanele care sunt incluse în plata unică pe suprafaţă, plăţi naţionale directe complementare, plată separată pentru zahăr, plăţi compensatorii pe măsuri de dezvoltare rurală, pentru zonele montane defavorizate, pentru zonele defavorizate din punct de vedere natural şi plăţi de agro-mediu.

Ei trebui să-şi depună documentaţia până la 15 mai, după această perioadă se vor aplica penalităţi  de unu la sută pentru fiecae zi lucrătoare de întârziere.

Persoanele care vor aceşti bani trebuie să respecte cerinţele specifice fiecărui pachet de ago-mediu, să deţină caiet de agro-mediu  pe o perioadă de cinci ani de când a semnat acordul cu APIA, să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin un hectar.

Din acest an, printre obligaţiile persoanelor care accesează fondurile se numără şi Bunele Condiţii Agicole şi de Mediu, dar şi Cerinţele Statutare de Management.
 

Declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin din Schema de Plată Unică pe Suprafaţă se poate completa şi oin line prin programul informatic gratuit IPA.

„Dacă au făcut acest lucru, anul trecut,  pot actualiza menţinerea declaraţiei de anul trecut. Dacă nu se descurcă  cu aplicaţia se pot prezenta la centrul APIA unde sunt arondaţi pentru a fi ajutaţi  de funcţionarii APIA”, a declarat Veronica Lungu, purtător de cuvânt la Apia Mehedinţi.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite