Turnu Severin: Firmele se feresc să angajeze rromi şi foşti deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 9.00, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi a organizat Bursa locurilor de muncă pentru rromi şi persoanele care se vor elibera din detenţie.

Prin această acţiune de corelare a cererii şi ofertei de forţă de muncă s-a oferit posibilitatea persoanelor de etnie rromă aflate în căutarea unui loc de muncă şi persoanelor care se vor elibera din detenţie în perioada următoare de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis din aceste categorii pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale.


„Au fost contactaţi 100 agenţi economici, dintre aceştia 9 confirmându-şi participarea la această bursă, care au oferit un număr total de 43 locuri de muncă.”  se afirmă într-un cominicat emis de AJOFM Mehedinţi.


Meseriile solicitate de către angajatori care au fost tranzicţionate în cadrul acestui târg de locuri de muncă sunt: - şofer maşină mare tonaj, horticultor, confecţioner îmbrăcăminte, zidar, dulgher, fierar betonist, faianţar, zugrav, mecanic auto-utilaje, sudor, agent pază, muncitor necalificat în construcţii şi alte sectoare de activitate .


La acest târg s-au prezentat 15 cetăţeni de etnie rromă şi 10 persoane din detenţie .

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite