Festivalul „Viei şi Vinului” la Vânju Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul aduce pe scenă interpreţi de valoare ai muzicii populare dar şi tineri dornici de afirmare 

Toamna se numără bobocii, iar la Vânju Mare, judeţul Mehedinţi la acest sfârşit de săptămână se numără recolta viticolă.

Oraşul se pregăteşte de mare sărbătoare, în zilele de 13-14 octombrie  2011 are loc ediţia a XXIII – a „Festivalului Viei şi Vinului”.

Vă recomandăm această locaţie pentru o minivacanţă de neuitat, aveţi ocazia în cele două zile să degustaţi cele mai fine vinuri. 

Evenimentul ce serbează hărnicia viticultorilor îşi propune să continue tradiţia zonei viticole şi să fie rampă de lansare a tinerilor şi talentaţilor interpreţi, iubitori ai muzicii populare.

Festivalul-concurs aduce pe scenă iubitori ai folclorului care vor fi primi note pentru textul melodiei, muzică şi costum popular.

Preselecţia soliştilor vocali se face, astăzi, 13 octombrie 2010 , orele 10.00 la Casa de Cultură Vânju Mare.

Deschiderea oficială şi spectacolul concurs vor fi precedate de parada portului popular care va începe la orele 18.00 şi se va desfăşura în zona centrală a oraşului.      

 „Festivalul se va desfăşura pe durata a două zile. Evenimentul este un concurs, în prima zi este vorba de interpretare şi invitaţi în recital.

La acest festival avem invitaţi din mai multe zone folclorice ale ţării, se continuă tradiţia prin acesta, se are în vedere şi situaţia geografică a oraşului, pretabilă pentru vinificaţie.

Societatea de vin de la Vînju Mare sigur ne va ajuta şi va fi principalul sponsor în  derularea acestui festival”, a declarat Vergică Ţeighiu, primarul oraşului Vânju Mare. 

Voia Bună este asigurată de solişti de muzică populară de renume printrei ei şi o mehedinţeană, Nina Predescu, care cântă despre dragoste, dor, petrecere, dar şi despre frumuseţile naturii, pădurea de liliac de la Ponoare, Munţii Izvernei şi netulburata apa a Cernei.

 „Am invitat solişti de renume naţional, este vorba de Nina Predescu,Valeria Arnăutu, Nineta Popa şi foarte mulţi solişti valoroşi din judeţul nostru.

Acest festival al viei şi vinului se doreşte a fi două zile de bucurie şi veselie pentru această perioadă a toamnei”, a adăugat primarul oraşului.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite