Turnu Severin: A câştigat Festivalul “Maria Lătăreţu” cu fluierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev al Liceului de Artă din Severin a fermecat juriul la secţiunea “Instrumentişti”

Elev al Liceului de Artă “I. Şt Paulian” din Severin, la clasa “Clarinet”, Marian Magheru (17 ani) a obţinut premiul întâi la Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu” din Tîrgu Jiu, la secţiunea “Instrumentişti”. A fost o competiţie grea, spune tânărul artist, fără limită de vârstă, el fiind mezinul secţiunii. În acest concurs adresat soliştilor vocali şi instrumentiştilor neprofesionişti, au participat 38 de tineri interpreţi, din care 12 instrumentişti, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate colţurile ţării.

“E a doua oară, când particip la acest festival. A fost greu, pentru că au fost mulţi concurenţi buni, iar juriul foarte exigent. Din juriu au făcut parte Mărioara Murărescu-preşedinte, Dumitru Zamfira, Elize Stan şi alţii”, ne spune Marian.

Îndrăzneşte la mai mult

Festivalul “Maria Lătăreţu” i-a oferit, în acest an, lui Marian Magheru o adevărată rampă de lansare în folclorul românesc. “Eu îl pregătesc de 6 ani. Îi sunt şi tată, şi profesor, şi şofer. Cred că este punctul culminant pentru el. Când câştigi un astfel de festival, înseamnă că ţi-ai luat zborul. Ca şi parinte, sunt foarte mulţumit când văd că mulţi dirijori din ţară îl sună şi îl solicită pentru colaborare”, ne spune, mândru de fiul său, Ion Magheru. Pentru Marian, premiul obţinut la Tg. Jiu îl determină să fie ambiţios şi să îndrăznească la mai mult. El se pregăteşte acum pentru Festivalul “Maria Tănase” de la Craiova, de la sfârşitul acestei luni.

“Voi participa cu cavalul, ocarina şi cu fluierul. Merg cu gândul de a câştiga. Sunt convins că va fi o concurenţă la fel de mare, dar mă pregătesc intens”, ne spune hotărât tânărul îndrăgostit de instrumente. Pe lângă fluier şi clarinet, el cântă şi drâmbă, tilincă şi, mai nou, la saxofon.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite