Turnu Severin: Falsificatori de carduri bancare, reţinuţi de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Falsificatori de carduri bancare, reţinuţi de poliţiştii de frontieră
Turnu Severin: Falsificatori de carduri bancare, reţinuţi de poliţiştii de frontieră

Poliţistii de frontieră, în colaborare cu jandarmii şi cu poliţiştii mehedinţeni au destructurat o reţea de falsificatori de carduri clonate care acţiona atât în Romania, cât şi în Italia.

Grupul avea ca misiune furtul de date electronice de pe cardurile de cumpărături ale unor cetăţeni italieni, cu ajutorul unor dispozitive de copiat carduri copierea şi transferarea datelor colectate fraudulos cu ajutorul unor programe de calculator pe alţi suporţi electronici şi sustragerea, cu ajutorul unor carduri bancare clonate, a unor sume mari de bani din A.T.M.-urile unor bănci comerciale situate pe raza judeţelor Timiş şi Mehedinţi.  “Dacă G. Jan era coordonatorul grupului şi se ocupa de cazarea membrilor grupului în Italia şi găsirea locurilor pretabile de instalare a dispozitivilor de citire a cardurilor,  M. Ionuţ intra şi rămânea, pe timpul nopţii, în supermarketuri sau benzinării şi plasa dispozitivul în interiorul cititorului de carduri, ieşind fără a fura nimic şi fără a lăsa nicio urmă.

Când magazinul se deschidea,  cei cinci tineri aşteptau într-o maşină din parcare, la mică distanţă de locul de unde erau montate microcipurile. Cu ajutorul unui laptop conectat prin bluetooth la microcipul implantat, membrii grupului primeau toate informaţiile despre cardurile cumpărătorilor. Toate informaţiile erau aduse în România fiind transferate de R. Viorel (specialistul IT) şi ceilalţi membrii ai grupului pe carduri “ virgine” cu ajutorul cărorara făceau extrageri de numerar la ATM-uri aparţinând unor bănci comerciale din Mehedinţi şi Timiş”, a precizat comisarul Marius Ciobanu, adjunctul IJPF Mehedinţi.    

Bine organizaţi şi inteligenţi
Deşi nici unul din membrii grupului nu avea un loc de muncă, poliţiştii au observat că aceştia dispuneau permanent de sume mari de bani. Erau foarte bine instruiti, prevăzători şi inteligenţi. Pentru a nu fi reperaţi, şoferul grupului schimba permanent traseele de deplasare, verificând în acest fel dacă sunt urmăriţi şi efectua permanent recunoaşteri în locurile unde se aflau dispuse bacomatele. Şi pentru a avea mai mult curaj, înainte de a opera, membrii grupului consumau droguri de risc.

În 40 minute, au “obţinut” peste 50.000 lei
Acţiunea de devalizare a bancomatelor nu dura mai mult de 40 de minute. La sfârşitul lunii august, cei cinci au extras ilegal, cu ajutorul a 50 de carduri clonate, din bancomatele din Timişoara, suma de 54.800 lei. La percheziţia autoturismelor utilizate de cei cinci tineri, au  fost găsite şi ridicate: banii, 54 carduri clonate neinscripţionate pe care erau aplicate etichete cu grupuri de 4 şi 5 cifre, 20 de etichete pe care erau înscrise olograf grupuri de cifre ce reprezintă coduri pin şi 20 de grame de droguri de risc (canabis).

Riscă până la 12 ani de închisoare
În urma unor descinderi făcute marţi, în 14 locuinţe ale membrilor grupului, oamenii legii au găsit mai multe mijloace electronice de clonare a cardurilor, documente false, acte de proprietate asupra unor bunuri imobile şi autoturisme de lux. Trei dintre membrii grupării au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, săvârşirea infracţiunilor de deţinere de instrumente de plată electronice falsificate şi punerea în circulaţie a acestora, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos fără consimţământul titularului şi accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 3 si 12 ani.

CITEŞTE DESPRE CEA MAI MARE REŢEA DE FALSIFICATORI DE CARDURI DIN BANAT, CARE A FURAT DIN CONTURILE A ZECI DE ITALIENI ŞI OLANDEZI :

  • Unde a cheltuit banii băncilor bossul reţelei spărgătorilor de bancomate FOTOREPORTAJ
  • Capii reţelei de 2,3 milioane de euro „Carduri clonate” sunt în vacanţă în Italia
  • Falsificatorii de carduri de 2,3 milioane de euro filaţi de SRI în timp ce furau bani din bancomate
  • Fasificatorii de carduri se aprovizionau cu aparatură high-tech de zeci de mii de euro din Capitală
  • Bucureştenii, cobaii falsificatorilor bănăţeni
  • Trădătorul din reţeaua falsificatorilor de carduri de 2,3 milioane de euro
  • Hackerii Adam, Eva şi Jack Daniels îi umilesc pe procurorii DIICOT
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite