Fabrica de lapte din Severin își închide porțile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma neregulilor descoperite de organele de control, în ceea ce privește calitatea produselor, fabrica a fost închisă temporar. Conducerea a decis, însă, că nu va mai deschide porțile fabricii, astfel că  peste 60 de severineni vor rămâne fără loc de muncă.

Cunoscută drept una dintre uzinele importante din orașul de la malul Dunării, Fabrica de Lapte și-a închis, definitiv, porțile. În urmă cu o lună, mai multe organe de control, printre care Oficiul pentru Protecția Consumatorului sau Direcția Sanitar-Veterinară, au scos la iveală  nereguli în ceea ce privește calitatea produselor și modul de depozitare a acestora.

Astfel, au fost găsite bacterii peste limita admisă în produse de consum precum cașcaval sau smântână. Aici, cantitatea bacteriilor a depășit și de 15 ori valoarea admisă de lege.

Organele de control au dispus distrugerea laptelui bătut găsit în fabrică, retragerea produselor de pe piață, dar și închiderea intreprinderii pentru o perioadă de 45 de zile, începând cu data de 1 iunie.

Se închide definitiv
În plus, conducerea fabricii a fost anunțată că intreprinderea va putea fi redeschisă doar după ce vor fi respectate toate normele în vigoare privind producerea și depozitarea produselor lactate.

Se pare, însă, că cei care conduc compania au luat o altă hotărâre. Aceștia au depus la sediul AJOFM Mehedinți o cerere de disponibilizare pentru toți cei 62 de angajați, semn că nu sunt dispuși să investească mai departe.

„Am primit o cerere de disponibilizare care se referă la toți cei 62 de angajați ai fabricii de industrializare a laptelui. Cei de acolo au data măsura cu luna iulie 2010, așa că, în zilelel următoare, noi ne vom întâlni cu conducerea pentru serviciile de predisponibilizare. După această întâlnire, contractele angajaților vor înceta”, ne-a spus Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinți.

Sunat pentru a-și face cunoscută poziția, directorul fabricii nu a răspuns la telefon. Pentru angajații intreprinderii, faptul că nu se mai investește în modernizarea fabricii și în calitatea produselor, înseamnă pierderea locului de muncă pe care îl ocupă de ani buni.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite