FOTO GALERIE/ Turnu Severin: Barajul de la Porţile de Fier II, atacat de trei infractori înarmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţe militare unite ale Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au participat, astăzi, la un exerciţiu demonstrativ privind respingerea unui atac terorist la Barajul Gogoşu. În confruntare, au fost folosite forţe terestre şi aeriene.

Atac armat asupra dispozitivului de pază la Barajul de la Porţile de Fier II. Trei indivizi înarmaţi au ripostat împotriva jandarmilor, în timpul unui control privind traficul de ţigări. Înarmaţi cu pistoale automate, bărbaţii nu s-au supus somaţiei şi au deschis focul asupra jandarmilor. Din fericire, a fost doar un exerciţiu de testare a reacţiei forţelor de pază a hodrocentralei.

Potrivit scenariului, cei trei bărbaţi au coborât dintr-o maşină şi au început să tragă în subofiţerii aflaţi în filtru şi în paza şi protecţia obiectivului. Imediat s-a cerut sprijinul forţelor de intervenţie rapidă.

Plutonul mobil de jandarmi, susţinut de o ambarcaţiune a poliţiei de frontieră de pe Dunăre au pornit ofensiva împotriva a doi dintre indivizi. Cel de-al treilea atacator a luat un ostatic şi s-a refugiat în interiorul Centralei Gogoşu, unde militarii au reuşit să-l imobilizeze şi apoi să-l captureze.

 „Subofiţerii jandarmi au ripostat cu foc asupra autoturismului, doi infractori s-au deplasat în aval de Barajul Gogoşu, unde au abandonat autoturismul şi s-au retras în zona împădurită de pe malul fluviului Dunărea, iar unul a luat ostatic un muncitor ce se afla pe Baraj şi s-a baricadat în una din clădirile obiectivului. Imediat, s-a realizat dispozitivul de blocare pe latura de Sud a obiectivului, pentru interzicerea pătrunderii elementelor infractoare în obiectiv, solicitând totodată în sprijin efective din cadrul Detaşamentului Mobil, Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Poliţiei de Frontieră”, ne spune lt. Claudia Mendea, reprezentantul Jandarmeriei Mehedinţi. 



Echipajele de intervenţie din cadrul Detaşamentului Mobil şi Poliţiei de Frontieră au acţionat  simultan pentru blocarea obiectivului pe latura de Sud (inclusiv pe Dunăre, cu o ambarcaţiune rapidă de intervenţie în aval de Baraj), anihilarea şi capturarea infractorilor.

image



Un echipaj de intervenţie din cadrul Gupării de Jandarmi Mobile Craiova a acţionat pentru blocarea celor doi infractori la Est de obiectiv dinspre localitatea Gogoşu, anihilarea şi capturarea acestora, iar un echipaj a acţionat pentru capturarea infractorului baricadat în clădirea Barajului şi pentru eliberarea ostaticului.

image



Poliţia de la Porţile de Fier II a realizat un dispozitiv de blocare şi a actionat în vederea  interzicerii pătrunderii mijlocelor auto şi persoanelor către obiectiv dinspre  localităţile Ostrov- Sat şi Ţigănaşi.

Aplicaţia s-a desfăşurat în baza situaţiilor tactice create, unde forţele participante au pus în aplicare planurile de intervenţii pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul unui atac asupra obiectivelor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite