FOTO/Turnu Severin: Catedrala Sfântul Gheorghe așteaptă peste 1000 de credincioși la slujba de Înviere. Preoții vor împărți lumină adusă de la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca totul să fie pregătit pentru eveniment, pe tot parcursul săptămânii se desfășoară lucrări de amenajare. Extinderea paraclisului și amenajarea locului de oficiere a slujbei sunt obiectivele ce trebuie îndeplinite până sâmbătă noaptea, când cel puțin 1000 de oameni sunt așteptați la slujbă.

Catedrala Episcopală Sfântul Gheorghe din Drobeta Turnu Severin va găzdui anul acesta, în noaptea de Înviere, peste 1000 de oameni. Cel puțin acestea sunt așteptările preoților parohi.

Aflat încă în construcție, edificiul este pregătit, în această săptămână, de mai multe echipe de muncitori, pentru a-i primi pe credincioși. Scările de acces au fost deja turnate, urmând extinderea paraclisului situat la subsolul catedralei, dar și amenajarea locului unde va fi oficiată slujba de Înviere.



Lumina de la Ierusalim, adusă de pe aeroportul Henri Coandă

Credincioșii care vor participa la slujbă vor avea parte și de o surpriză, tradiție implementată încă de anul trecut de către Episcopia Severinului și Strehaiei.

image

Astfel, în noaptea Sfântă, o delegație a eparhiei va aduce, de pe aeroportul Henri Coandă, lumina de la Ierusalim, ce va fi împărțită celor prezenți, dar și bisericilor și mânăstirilor din Mehedinți.

Anul trecut au asistat la începutul slujbei aproximativ 1000 de credincioși. Cum din experiența trecută am învățat că numărul acestora crește de la an la an, cu siguranță anul acesta vor depăși această cifră. Vom aduce lumină de la Ierusalim, și vom aștepta Învierea lui Hristos în sunetul clopotelor catedralei. De asemenea, la slujbă va participa și corul Episcopiei, Kinonia”, ne-a spus părintele Ion Vlăducu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Severinului și Strehaiei.



Catedrala este, de 16 ani, un etern șantier

image

Piatra de temelie a Catedralei a fost pusă în anul 1994, iar lucrările propriu-zise au început un an mai târziu.

image

Lucrările au stagnat şi au fost sistate în mai multe rânduri, din cauza lipsei de bani.

De-a lungul timpului, fondurile necesare pentru reluarea lucrărilor au fost asigurate de către sponsori, autorităţi sau chiar de donaţiile credincioşilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite