FOTO/Rromii din Mehedinți primesc ajutor specializat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ionescu este președintele noii structuri
Daniel Ionescu este președintele noii structuri

În Severin a luat ființă un centru pentru rromi, menit să sprijine comunitatea din întreg județul. Cetățenii vor fi ajutați, printre altele, să își obțină actele de identitate sau de proprietate.

Structrura cuprinde un număr de 20 de membrii și își propune să acorde consiliere rromilor din Mehedinți. De asemenea, Centrul pentru Rromi va elabora programe sociale și proiecte europene.

Principalele ținte sunt locurile de muncă și spațiile de locuit pentru rromi.

„Practic, noi îi vom ajuta pe cei care au nevoie cu asistență de orice natură și vom elabora programe sociale sau proiecte europene. Este singura modalitate prin care îi putem ajuta pe cetățenii de etnie rromă. Este nevoie de progrme în educație, de locuri de muncă, de asistență socială. Acest birou este deschis pentru toată lumea”, ne-a spus Daniel Ionescu, președintele Centrului Județean pentru Rromi.

Parteneriate cu școala și poliția
Inaugurat de numai o zi, centrul își propune deja să elaboreze un plan județean pentru rromi.

„Vom oferi ajutor în ceea ce privește educația, ocuparea locurilor de muncă, obținerii actelor de identitate și de proprietate și vom lupta împotriva discriminării. De asemenea, ne dorim să încheiem protocoale și parteneriate cu autoritățile locale și instituțiile importante precum AJOFM, ISJ sau IPJ”, mai spune Daniel Ionescu.

rromi11

Centrul proaspăt înființat dispune de o cameră tehnică, unde își desfășoară activitatea un jurist, un expert în proiecte europene, un manager de proiect și un mediator social. Cu ajutorul acestei echipe, reprezentanții structurii vor încerca să contracteze fonduri europene nerambursabile.

Rromii, bine reprezentați în Mehedinți
Enia rromă este bine reprezentată în județul Mehedinți, situându-se, ca număr de locuitori, pe locul al doilea, după cetățenii români.

În momentul de față, potrivit datelor statistice, în Mehedinți există circa 22.000 de cetățeni de etnie rromă, iar cea mai populată localitate din acest punct de vedere este Strehaia. Centrul Județean pentru Rromi este cea mai importantă structură de acest gen din județ, până acum neexistând un organism similar în zonă

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite