FOTOGALERIE Severinenii au venit în număr mare la Ziua Marinei. „Lupta” pentru porcușorul de lapte a iscat dispute aprinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portul severinean a fost ultra populat, în această dimineață, cu ocazia Zilei Marinei. Severineni de toate vârstele au venit la malul Dunării pentru a-i celebra pe marinari și pentru a urmări jocurile tradiționale, la capătul cărora participanții sunt premiați cu obișnuitul porcușor de lapte.

După discursurile ținute de oficialitățile locale și slujba de pomenire oficiată în memoria eroilor marinari, cei prezenți s-au înghesuit pe malul Dunării, pentru a-i urmări pe curajoșii care au intrat în „lupta” pentru porcușorul de lapte.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Zeci de tineri au încercat să parcurgă o bârnă unsă cu vaselină, la capătul căreia se afla marele premiu.

Căzăturile spectaculoase și disputele pe marginea „regulamentului” concursului au făcut deliciul numerosului public.

„E foarte frumos, vin în fiecare an cu soția și cei doi copii. Este o tradiție care se menține de foarte mult timp în orașul nostru și e păcat să nu fim aici. Pentru noi este și o ocazie de relaxare, mai ales că avem zi liberă astăzi”, ne-a spus unul din severinenii care au asistat la sărbătoare.

După ce porcușorul a fost, în cele din urmă, revendicat, organizatorii au „lansat” la apă și câteva rațe, luate acasă de cei care s-au încumetat să sară în apele Dunării.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO CU SPECTACOLUL JOCURILOR MARINĂREȘTI

Severinenii au făcut coadă și la plimbările pe Dunăre, iar la final, toată lumea s-a îndreptat către terasele din apropiere.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite