FOTO/Funcţionarii și bugetarii din Mehedinți își cer banii în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe litigii legate de salarii sau alte drepturi bănești ajung în instanță. Angajații din cadrul serviciilor publice, profesorii sau alte categorii de bugetari au dat statul român în judecată.

Funcționari din Primărie, profesori sau medici sunt doar câteva dintre categoriile sociale care s-au simțit nedreptățite în ceea ce privește drepturile salariale și au dat Statul în judecată.  

Circa 600 de angajați ai unor instituții precum Serviciul de Asistență și Protecție Socială, Poliția Locală, Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public, Casa Municipală de Cultură sau Serviciul Public Piețe, Târguri și Oboare își cer drepturile la tribunal.

„Instanțele din țară au început să dea câștig de cauză salariaților. S-a întâmplat la Constanța, Arad sau Vâlcea. Statul nu poate să îmi afecteze drpeturile salariale, care fac parte din dreptul de proprietate”, spunea Gabi Niculescu, liderul sindicatului salariaților din Primăria Drobeta Turnu Severin, la începutul demersurilor.



Profesorii merg la CEDO
Și profesorii caută să își recupereze diferite drepturi bănești. Potrivit liderului Federației Sindicatelor Libere din Învățământ(FSLI) Mehedinți, Mihai Dima, circa 3000 de cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar din educație au dat Statul în judecată.

image

„Am acționat în instanță pentru diminuarea indemnizației de concediu fără temei legal și pentru reducerea salariilor cu 25%. Astăzi avem prima înfățișare, însă sunt convins că va fi un drum lung până la soluționare. Oricum, în cazul în care instanța nu ne va da dreptate, suntem hotărâți să mergem la CEDO”, ne-a spus Mihai Dima.

image

Tribunalul Mehedinți a înregistrat, în acest început de an, 284 de procese având ca obiect drepturile salariale, majoritatea dintre ele privindu-i pe bugetari.

„Tribunalul Mehedinți a soluționat, în 2010, 1638 de litigii privind drepturile salariale și a înregistrat 628 de dosare pe legea 188/99, litigii privind funcționarii publici. Dintre acestea, 302 de dosare au fost soluționate, iar restul se află în curs de soluționare sau au fost suspendate din diverse motive”, a spus, pentru Adevărul de Seară, Cosmin Sima, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite