FOTO/Artizanat în piața Mircea: O doljeancă le oferă severinenilor aparate de masaj și umerașe lucrate din lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Pâslea vine din comuna Argetoaia, județul Dolj și oferă celor interesați obiecte din lemn, fabricate manual.

Severinenii care trec prin piața Mircea pot găsi aici de la linguri și ustensile pentru grătar, până la umerașe și dispozitive pentru masaj. Femeia se ocupă cu acest meșteșug încă din copilărie și spune că nu ar putea face altceva.

„Încerc să fac doar obiecte folositoare în casa omului. Într-o singură zi, îmi ies cam 30 de linguri de lemn, deși e o muncă migăloasă și trebuie multă răbdare. Din ce am văzut până acum, oamenii sunt foarte interesați, vin și mă întreabă de una, de alta și cei mai mulți chiar cumpără”, ne spune Maria Pâslea.

Așa cum singură mărturisește, femeia vine în Drobeta Turnu Severin pentru clienții mai mulți și mai dispuși să cumpere, în comparație cu cei din alte localități. Pentru ea, lucrul cu lemnul este o pasiune veche și în același timp, singura sursă de venit.



Doamna Maria ne prezintă cu mândrie produsele cu care a umplut două mese în piață.

image

Lingurile de lemn le dau cu 1 leu bucata. Mai am site de cernut, cu 10 lei bucata, umerașe cu 3 lei pentru două bucăți, obiecte pentru grătar sau bucătărie”.



Un produs inedit, care atrage atenția cumpărătorilor este dispozitivul pentru masaj. Confecționat exclusiv din lemn, acesta costă 10 sau 20 de lei, în funcție de mărime și este printre preferatele clienților.

„În afară de lingurile de lemn, care se vând cel mai bine, aparatul pentru masaj e cel mai  cumpărat dintre produsele mele”, mai spune Maria Pâslea.



image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite