FOTO/ O nouă generație de câini de serviciu, în slujba Poliției de Frontieră Mehedinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii se află la începutul dresajului specializat
Câinii se află la începutul dresajului specializat

Câinii urmează să îi ajute pe agenți în misiuni de detectare stupefiante sau substanțe explozibile, urmăriri sau intervenție.

Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră(IJPF)  Mehedinți a primit pentru folosirea în controlul și supravegherea frontierei de stat, 15 câini de serviciu, din rasele ciobănesc german și rotwailler.

Câinii au fost repartizați din Centrul Chinologic Sibiu și se află în perioada de predresaj, urmând ca animalele să fie evaluate și „trimise” în misiuni.

caini1

Câinii au făcut și o demonstrație în această dimineață, dovedind reale calități de „agenți”.

Poliția de Frontieră are în momentul de față 23 de câini de servciu folosiți în detectare droguri, explozibil, urmărire sau intervenție.

„Acești câini ajută foarte mult în activitatea noastră. În general, atunci când spui polițist de frontieră, imediat asociezi și un câine de serviciu. Conductorul de câine are un ajutor real în îndeplinirea misiunilor. Având simțurile mult mai dezvoltate, câinii sunt extrem de utili”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinți, Valeriu Pera.

8 ore de antrenament zilnic

Conductorii lucrează circa opt ore pe zi cu câinii, iar la finalul prgramului, comenzile vocale vor fi eliminate definitiv.

caini2

Astfel, agentul îi va da comenzi câinelui doar prin semne și limbaj corporal.

„Îngrijirea și hrănirea câinelui, timpul petrecut cu el, toate acestea duc la crearea atașamentului de care e nevoie. În plus, jocul este foarte important în acest proces în care câinele învață să își sporească atenția și să își dezvolte calitățile”, ne-a spus agentul principal Marian Liviu, care lucrează de 15 ani cu câinii, iar acum o are în grijă pe cățelușa Nabi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite