FOTO/ Turnu Severin: After-school la bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca județeană I.G. Bibicescu a achiziționat un videopoiector cu ajutorul căruia organizează, zilnic, proiecții pentru copii.

„Biblioteca-ajutor pentru copii, dascăli și părinți” este programul inițiat de instituție, care a obținut premiul special la concursul lansat de organizația IREX, finanțată de Bill Gates. Biblioteca mehedințeană s-a „luptat” cu instituții similare din toată țara și a reușit să câștige un premiul de 1300 de dolari, iar banii au  fost folosiți pentru cumpărarea echipamentului.

Cristina Firu ne arată videoproiectorul unde micuții au urmărit „Pistruiatul”



Proiectul bibliotecii este, însă, mult mai amplu. Conducerea instituției a hotărât implemetarea unui program prin care părinții își pot aduce copiii la bibliotecă, în timpul vacanței.

„Supraveghem copiii atât timp cât părinții sunt la serviciu. În fiecare zi le pregătim activități educative, culturale și de relaxare. Lucrăm cu copii de maxim 10-11 ani, iar totul este gratuit. Practic, micuții sunt aduși la noi, iar aici vizionăm filme, pictăm, învățăm și ne jucăm. În curând vom face și vizite la muzeu, pentru ca activitățile să fie tot mai diverse. De exemplu, astăzi am văzut „Pistruiatul”, părțile întâi și a doua, iar mâine vom urmări continuarea”, ne-a spus Cristina Firu, bibliotecar.

image



Copiii învață diverse tehnici de stimulare a aptitudinilor, precum tangram sau oregami, iar pictura sau jocul nu lipsesc din program.

„Îmi place foarte mult aici. Mă joc, învăț să lucrez cu calculatorul și mă întâlnesc cu alți copii. Cel mai mult îmi place să pictez”, ne-a spus Nicolette Negrescu, în vârstă de 6 ani și jumătate.

image

Nicolette Negrescu e pasionată de pictură



Deocamdată, în jur de 20-25 de copii vin zilnic, în medie, la bibliotecă, însă cei care se ocupă cu implemetarea programului speră ca numărul acestora să crească.


image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite