FOTO/ Mărirea taxei auto îi sperie pe severineni: Înmatriculările s-au dublat în ultima lună a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Severinenii își înmatriculează mașinile în ultimele zile ale anului
Severinenii își înmatriculează mașinile în ultimele zile ale anului

Speriați de mărirea taxei auto începând cu 1 ianuarie, șoferii se grăbesc la serviciul de înmatriculări. Până acum, în decembrie au fost înmatriculate peste 1300 de vehicule, față de doar 699, înregistrate în decembrie 2009.

Mărirea taxei auto sporește interesul severinenilor pentru mașinile second hand. Oamenii se grăbesc să își achiziționeze mașina și mai ales, să o înmatriculeze până la sfârșitul anului, pentru a scăpa de scumpiri.

„De la 1 decembrie, am vândut 6 mașini și sper să mai dau încă atâtea până la sfârșitul anului. Păi de exemplu, în octombrie nu am vândut nimic, iar în noiembrie am dat doar două, dintre care una în rate. E clar că oamenii s-au hotărât să cumpere pe final de an”, ne-a spus Emil, un comerciant de mașini care deține un parc auto cu peste 40 de vehicule și se află în branșă de aproape două decenii.

Activitate intensă la serviciul de înmatriculări
În cadrul serviciului de înmatriculări, solicitările au crescut cu aproape 100% față de aceeași perioadă a anului trecut, dovadă a faptului că oamenii s-au speriat de sumele pe care ar trebui să le plătească începând cu 1 ianuarie.

soferi33

„În ultima perioadă, la serviciul nostru s-a înregistrat o creștere a numărului de solicitări pentru înmatricularea vehiculelor. De la începutul lunii decembrie au fost efectuate un număr de 1315 astfel de operațiuni, constatându-se o creștere semnificativă față de perioada similară a anului trecut, când au fost efectuate 699 de operațiuni de înmatriculare”, ne-a spus  inspector de poliție Dorinel Nache.

În prezent, parcul auto al județului Mehedinți numără 60.945 de vehicule, cu 1906 mai multe decât în 2009.



Oamenii s-au speriat de mărirea taxei
În așteptarea plăcuțelor, șoferii care vin, în aceste zile, la sediul serviciului de înmatriculări, își mărturisesc temerile.

image
soferi11

„M-am împrumutat la prieteni ca să îmi cumpăr mașina mai devreme, pentru că nu aveam încă toți banii. Am venit să o și înmatriculez, păi am auzit că anul viitor o să plătesc dublu pe taxe. În felul ăsta sunt liniștit și mi-am făcut și un cadou de sărbători”, ne-a spus Emil Craioveanu, un șofer în vărstă de 45 de ani din Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite